Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про визначення уповноважених щодо складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, щ

Дата: 12.02.2024 13:52
Кількість переглядів: 30

РайГОРОДОЦЬКА  сільська  рада

БЕРДИЧівського  району

ЖИТОМИРСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

ПРОЄКТ  РІШЕННЯ

 

 від  року                   с.Райгородок                                         №

 

Про визначення уповноважених щодо складання

акта встановлення факту здійснення догляду за особами,

які проживають на території Райгородоцької сільської ради 

та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними

 

У зв’язку із прийняттям постанов Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2022 року № 1044 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України» (зі змінами), від 23 вересня 2020 року «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» (зі змінами), втратою чинності постанов Кабінету Міністрів України від 29 квітня №558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги», від 26 липня 1996 р. № 832 “Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян”, керуючись ст.ст.34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення соціального захисту осіб, які надають соціальні послуги з догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради, 

 

ВИРІШИВ:      

   

  1. Надати повноваження щодо складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними, відділу соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області.
  2. Затвердити Положення про складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними (додаток 1).
  3. Затвердити склад комісії Райгородоцької сільської ради з питань встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними (додаток 2).
  4. Затвердити форму акта встановлення факту здійснення догляду  за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними (додаток 3).
  5. Рішення виконавчого комітету Райгородоцької сільської ради №40 від 19.04.2023 «Про визначення уповноважених щодо складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю I чи II групи та особами, які потребують постійного догляду та проживають на території Райгородоцької сільської ради» вважати таким, що втратило чинність.
  6. Контроль за виконанням рішення залишаю за собою.

 

 

 

Сільський голова                                                                         Максим САМЧИК

 

Додаток 1  

ПОЛОЖЕННЯ

Про складання акта  встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними

 

  1. Положення про складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними (далі – Положення) визначає механізм складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними (далі – акт) відділом соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області (далі - Відділ).
  2. Механізм   складання акта визначено відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України» (зі змінами) та іншими нормативно-правовими актами.
  3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про відділ соціального захисту населення та іншими нормативно-правовими актами.
  4. Завданням Відділу є складання акта про здійснення догляду:
  • за особами з  інвалідністю I чи II групи, які проживають на території Райгородоцької сільської ради;
  • за особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, та які проживають на території Райгородоцької сільської ради;
  • за дітьми з інвалідністю до 18 років, які проживають на території Райгородоцької сільської ради;
  • за особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними та які проживають на території Райгородоцької сільської ради.
  1. Складання акта проводиться Відділом на підставі звернення (у довільній формі) на ім’я начальника Відділу особи з інвалідністю I чи II групи, або особи, яка здійснює догляд та проживає на території Райгородоцької сільської ради, яке подається до Відділу.
  2. Акт складається Відділом у 2 (двох) примірниках, засвідчується підписами членів комісії Райгородоцької сільської ради з питань встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними, утвореної виконавчим комітетом Райгородоцької сільської ради та особою, що здійснює/не здійснює догляд і скріплюється печаткою Відділу.
  3. Акт складається не пізніше п’яти робочих днів після надходження заяви щодо встановлення факту здійснення догляду та надсилається заявнику поштою або видається особисто за його бажанням.

 

 

 

Додаток 2

 

СКЛАД КОМІСІЇ

Райгородоцької сільської ради

з питань встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними

 

Голова комісії: Семенюк Ніна Федорівна – начальник відділу соціального захисту населення

 

Члени комісії:

Козак Наталія Валеріївна – головний спеціаліст відділу соціального захисту населення

Староста відповідного старостинського округу за місцем звернення особи

 

 

 

 

Секретар ради                                    Світлана БАРАНОВСЬКА

 

Додаток 3      

Акт №

встановлення факту здійснення догляду

 

_______________________                                                                 ______________

 (область, місто/село/селище)                                                                      (число)      (місяць)     (рік)

 

Підстава:________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) фізичної особи, яка здійснює догляд:

________________________________________________________________________

Місце проживання фізичної особи, яка здійснює догляд:

________________________________________________________________________

Прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи, за якою здійснюють догляд:

________________________________________________________________________

Місце проживання фізичної особи, за якою здійснюють догляд:

________________________________________________________________________

Соціальний статус__________________________________________________________

Родинний зв’язок___________________________________________________________

Обстеження проведено за адресою_______________________________________________

________________________________________________________________________

Встановлено_______________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

З актом ознайомлений  ________________________________           ______________

                                                 (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності)                          (підпис)

                                                     фізичної особи, яка здійснює догляд)

 Акт встановлення факту здійснення догляду складено відповідно до «Правил перетинання державного кордону громадянами України», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 № 57, та інших нормативно-правових документів.

 

Члени комісії Райгородоцької сільської ради з питань встановлення факту здійснення догляду за особами, які проживають на території Райгородоцької сільської ради  та є особами з інвалідністю I чи II групи,  особами, які потребують постійного догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї, дітьми з інвалідністю до 18 років, особами з інвалідністю, які визнані судом недієздатними

 

Начальник відділу СЗН

Райгородоцької сільської ради         ___________________        Ніна СЕМЕНЮК

              (посада)                                        (підпис)                        (Ім’я, ПРІЗВИЩЕ)

  Головний спеціаліст відділу СЗН

Райгородоцької сільської ради          ___________________      Наталія КОЗАК

              (посада)                                        (підпис)                       (Ім’я, ПРІЗВИЩЕ)

Староста

                                           округу     ___________________        ____________________________

              (посада)                                        (підпис)                          (Ім’я, ПРІЗВИЩЕ)

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь