Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про  підготовку  закладів  освіти Райгородоцької сільської ради  до нового  2023/2024 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період

Дата: 14.08.2023 14:44
Кількість переглядів: 48

РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 

 15.08.  2023 року                                                                                 №

 

Про  підготовку  закладів  освіти

Райгородоцької сільської ради

 до нового  2023/2024 навчального

року та роботи в осінньо-зимовий період

 

Керуючись ст.32 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Законів України «Про освіту”, «Про повну загальну середню освіту»,  “Про дошкільну освіту”, на виконання Концепції безпеки закладів освіти, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 7 квітня 2023 № 301, Санітарного регламенту  затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України № 2205 від 25.09.2020 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10.11.2020 року № 1111/35394 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої  освіти»,  наказу Міністерства палива та енергетики України Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 №620/378 «Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду»,  враховуючи лист Міністерства освіти і науки від 17.05.2023 №1/6990-23 “Про підготовку закладів освіти до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду 2023/24 року”,  з метою якісної та своєчасної підготовки закладів освіти до нового 2023/2024 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період, виконавчий комітет  сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1.Інформацію начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Райгородоцької сільської ради Нелі Пухи, щодо організації підготовки закладів освіти Райгородоцької сільської ради до нового 2023-2024 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період, взяти до відома.

2. Комісії з перевірки стану готовності закладів освіти Райгородоцької сільської ради, затвердженої рішенням виконавчого комітету від 06.07.2023р.”№41, здійснити 18.08.2023 року об’їзд закладів освіти на предмет їх готовності до нового 2023/2024 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період, з подальшим підписанням відповідних Актів.

 

                                                                  

3. Відділу освіти, культури,  молоді та спорту Райгородоцької сільської ради (Пусі Н.І.),керівникам закладів загальної середньої та дошкільної  освіти:

 3.1.Завершити підготовку захисних споруд (укриттів) в освітніх закладах для їх використання за призначенням.

  3.2.Забезпечити приведення евакуаційних  шляхів у відповідність до норм чинного законодавства, встановлення показчиків руху та табличок біля входу до захисних споруд призначених для укриття учасників освітнього процесу.

   3.3.Створити запаси матеріалів, обладнання, інструменту, води та медичних засобів у захисних спорудах цивільного захисту.

 

4.Забезпечувати обладнання підпорядкованих закладів  протипожежними системами та засобами (автоматичними системами пожежної сигналізації та пожежогасіння, вогнезахистом будівельних конструкцій, тощо) відповідно до нормативно-правових актів у сфері пожежної безпеки.

8.Продовжувати роботу щодо забезпечення в установленому порядку охорони закладів освіти із залученням поліції (встановлення у закладах освіти тривожних кнопок).

 9.Забезпечувати неухильне дотримання нормативно-правових актів з питань організації харчування в закладах освіти з обов’язковим дотриманням вимог системи HACCP.

10.Сформувати мережу закладів освіти на 2023/2024 навчальний рік до 31 серпня 2023 року, передбачивши застосування різних форм організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

  10.1.Вжити заходів щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі дітей ВПО та продовжити роботу щодо запровадження інклюзивної форми навчання.

   10.2. Здійснити аналіз стану охоплення дітей дошкільною освітою та вжити невідкладних заходів щодо максимального залучення дітей п’ятирічного віку до різних форм дошкільної освіти (до 15вересня 2023р.).

  10.3.Здійснювати постійний організаційний та психологічний супровід дітей, які прибули з тимчасово окупованих територій та зони ведення бойових дій.

 10.4.Розробити комплекс заходів щодо посилення національно — патріотичного виховання, збагачення духовного потенціалу учнівської молоді, відродження кращих надбань українського народу, його культурних  та національних традицій.

                                                                                  

11.Забезпечити  своєчасну та якісну підготовку  закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період.                                                                                  

12. Контроль за виконанням рішення покласти на .....

 

 

       Сільський  голова                         Максим САМЧИК

                             

 

                           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь