Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про план заходів з підготовки та проведення 37-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 21.04.2023 10:24
Кількість переглядів: 119

 

УКРАЇНА

 РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА      

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від  19.04.2023р.                                                                                                 № 42

 

Про  план заходів з підготовки та проведення 37-х роковин

Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників

ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

         Відповідно до пп. 3 п. б) ст. 38, ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання розпорядження голови Житомирської обласної військової адміністрації від 14.04.2023 № 137 «Про  план заходів із нагоди 37-х роковин  Чорнобильської катастрофи»,   з метою додержання визначених законодавством гарантій  із захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також підготовки заходів до 37-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виконавчий комітет сільської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити  план заходів з підготовки та проведення  37-х  роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (додається).

2. Керівникам установ  та  організацій, розташованих  на  території сільської ради забезпечити виконання  плану заходів у зв’язку з 37-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.  

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника сільського голови  Олега КОРІНЕНКА.

Сільський голова                                Максим  САМЧИК

                                                                      

 

 

       Додаток

                                                                             до рішення виконавчого комітету

                                                                              від 19.04.2023 року № 42

ПЛАН ЗАХОДІВ

з підготовки та проведення 37-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації

 

І. Заходи щодо надання соціальної підтримки та забезпечення медичного захисту населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

1. Забезпечити щорічне обов’язкове обстеження та необхідні обсяги медичної допомоги у медичних закладах сільської ради громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в межах бюджетного фінансування.

КНП «Райгородоцький Центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Стоматологічна поліклініка Бердичівського району» Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад, КНП  «Центральна районна лікарня Бердичівського району» Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад та  КП сільської ради

Протягом 2023 року

 

 2. Забезпечити необхідний обсяг диспансерного спостереження, проведення заходів профілактики, оздоровлення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської трагедії з  використанням ефективних методів своєчасної діагностики онкозахворювань, профілактики хвороб системи кровообігу, шлунково-кишкового тракту та ендокринної системи.            

КНП «Райгородоцький Центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Стоматологічна поліклініка Бердичівського району» Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад, КНП  «Центральна районна лікарня Бердичівського району» Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад та  КП сільської ради

Протягом 2023 року

 

         3. Організувати проведення зустрічей з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, громадянами, віднесеними до категорії 1, та потерпілими від Чорнобильської катастрофи, зокрема, евакуйованими із зони відчуження, а також громадянами, які відселені із забруднених територій, з сім’ями загиблих, померлих, важко хворих осіб та дітьми-інвалідами, сиротами з числа потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи з метою виявлення їх соціальних потреб та вжиття заходів щодо їх розв’язання.

Старостинські  округи, старости                                                                     Квітень, грудень 2023 року

 

4. Забезпечити нарахування та своєчасну виплату адресної соціальної допомоги дітям, яким встановлено інвалідність, пов'язаної з наслідками Чорнобильської катастрофи, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зокрема громадянам, віднесеним до категорії 1 за рахунок коштів обласного бюджету та вдовам (вдівцям) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за рахунок коштів місцевого бюджету.

 Відділ  соціального захисту

 населення сільської ради

 Квітень 2023 року

 

          5. Своєчасно та в повному обсязі забезпечити санаторно-курортним лікуванням   громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1 за рахунок коштів державного бюджету; - учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС категорії 2 за рахунок коштів сільського бюджету відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Райгородоцької територіальної громади на 2023 р.

Відділ  соціального захисту населення сільської ради.

Протягом 2023 року

 

  6. Забезпечити направлення до стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за рахунок коштів обласного та сільського бюджетів.

Відділ освіти, культури, молоді

та спорту сільської ради

Відділ  соціального захисту

населення сільської ради

Протягом 2023 року

 

7. Сприяння у забезпеченні технічними та іншими засобами реабілітації громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відділ  соціального захисту

населення сільської ради

Протягом 2023 року

 

8.Провести  обстеження  матеріально-побутових  умов  проживання  осіб  з  інвалідністю,  одиноких  пенсіонерів,  які  постраждали  внаслідок  Чорнобильської  катастрофи,  посилити  увагу  до  повсякденних  потреб постраждалих  внаслідок  Чорнобильської катастрофи  громадян, зокрема  щодо  поліпшення  їх  соціального  забезпечення, за  необхідності  надання  їм  соціальної  допомоги.                             

                                                             Старостинські  округи,  старости      

                                               Квітень, грудень 2023 року

 

ІІ. Організаційні заходи

  1. Провести за участю учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у закладах освіти тематичні години спілкування, виховні години, учнівські конференції, засідання за круглим столом, тематичні виставки, уроки пам'яті, присвячені Чорнобильській катастрофі.

Відділ освіти, культури, молоді

та спорту сільської ради

Квітень, грудень 2023 року

  1. Провести заходи по вшануванню героїчного подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  в т.ч. виставки, експозиції, години пам’яті, зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у зв’язку з 37-ми роковинами Чорнобильської трагедії та Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

                                                                         ЦКіД сільської  ради

                                                                              Квітень, грудень 2023 року

  1. Здійснити благоустрій території, прилеглої до пам‘ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» в  с.Озадівка та пам’ятника «Ліквідаторам Чорнобиля» в с.Мирне, які увіковічують пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Озадівський  старостинський  округ

Протягом 2023 року

  1. Провести зустрічі керівництва сільської ради з представниками об’єднання громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у зв’язку з 37-ми роковинами  Чорнобильської катастрофи та Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 Відділ  соціального захисту

населення сільської ради,

                                                                 Старости  старостинських  округів

Квітень, грудень 2023 року

  1. Організувати мітинг-реквієм пам'яті загиблих та померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи та покладання квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля», пам’ятника «Ліквідаторам Чорнобиля», за участю представників сільської ради, депутатів сільської ради, політичних партій, громадських і релігійних організацій.

ЦКіД сільської  ради

26 квітня, 14 грудня 2023 року

 

  1. Організувати та провести пішу ходу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС від шкільного  майдану  до пам‘ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» .

                                                                                         ЦКіД сільської  ради

                                                               Озадівський старостинський округ

                                       26 квітня 2023 року

  1. Рекомендувати церковним приходам сільської ради провести поминальні панахиди в пам'ять про загиблих та померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян.

Виконком сільської ради, старости

Квітень 2023 року

ІІІ. Інформаційні заходи

 

  1. Забезпечити  залучення  громадських  об’єднань та представників устав та організацій, розташованих на території громади   до  організації  та  проведення  заходів  з  нагоди  37-х роковин  Чорнобильської  катастрофи.

                                                              Виконком  сільської  ради

                                                           Квітень 2023року

 

2. Забезпечити висвітлення у друкованих та електронних засобах масової інформації, офіційному  сайті  сільської ради,  заходів, пов’язаних з 37-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Виконком сільської ради

Квітень, грудень 2023 року

 

 

 

          Секретар  ради                                     Світлана  БАРАНОВСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь