Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження Порядку  розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території  Райгородоцької сільської ради

Дата: 27.04.2021 09:14
Кількість переглядів: 87

 

УКРАЇНА

 РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА       

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    Р І Ш Е Н Н Я

 

    Дев’ята сесія                                                                              VIIІ  скликання

 

    від  22.04.2021 року                                                                                      № 218

 

Про затвердження Порядку  розміщення тимчасових

споруд для провадження підприємницької діяльності

на території  Райгородоцької сільської ради


 
         Керуючись ст.ст. 12, 79, 79-1 ,83 98-102 , 125, 126 Земельного  кодексу  України,   ст. 28 Закону України   «Про  регулювання  містобудівної  діяльності» ст.ст. 26, 28, 29, 33, 59, 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні, ст.ст. 401, 403, 404, 406 Цивільного кодексу України, Законом України "Про благоустрій населених пунктів", Наказом міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 21.10.2011 року №244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності» з метою вдосконалення  процедури встановлення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи  іншого призначення  для  здійснення підприємницької   діяльності,  малих архітектурних форм, створення умов для ефективної реалізації повноважень місцевого самоврядування територіальної громади в галузі земельних відносин, враховуючи рекомендації  постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури та екології, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити   Порядок  розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності  на території Райгородоцької сільської ради (додаток №1).

2. Затвердити форму Договору про встановлення строкового особистого земельного сервітуту на  право розміщення тимчасової споруди (малої архітектурної форми) (додаток №2).

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, будівництва, архітектури та екології Райгородоцької сільської  ради.

 

 

         Сільський голова                                                                Максим САМЧИК

                                                 Додаток 1

                                                                  до  рішення  сільської ради

                                                                                         від  22.04.2021 р.  № 218

 

Порядок

розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності  на території  Райгородоцької сільської ради

 

1. Загальні положення

         1.1. Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності  на території Райгородоцької сільської ради (далі – Порядок) розроблений згідно із Цивільним кодексом України, Земельним кодексом України, законами України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про благоустрій населених пунктів», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 №244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності».        

1.2. Цей Порядок визначає механізм розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Райгородоцької сільської ради (в тому числі пересувних та стаціонарних), укладання договору особистого строкового сервітуту для розміщення стаціонарних та пересувних тимчасових споруд, встановлює розрахунок плати за його користування.

         1.3. Цей Порядок не поширюється на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на землях із особливим режимом використання.

         1.4. Тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності (далі – ТС) - одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.

         1.5. Терміни у цьому Порядку застосовуються у такому значенні:

1.5.1. архітектурний тип ТС  (далі - архітип) - зовнішній архітектурний вигляд ТС із розміщенням інформації про її власника (користувача), назви продукції та/або послуг, які надаються. При розташуванні ТС відповідно до схеми розміщення тимчасової  споруди  застосовуються типові ТС;

1.5.2. договір особистого строкового сервітуту - обмежене право користування земельною ділянкою комунальної власності на платній основі, засноване на підставі цивільно-правового договору між Райгородоцькою сільською радою і землекористувачем;

1.5.3. замовник - суб'єкт господарювання, який має намір розмістити ТС на підставі паспорта прив'язки тимчасової  споруди;

1.5.4. комплексна схема розміщення ТС  - схема розміщення тимчасових споруд  для здійснення підприємницької діяльності в межах  населених пунктів, що знаходяться на території Райгородоцької сільської ради;

1.5.5. паспорт прив'язки тимчасової  споруди  - комплект документів, у яких визначено місце встановлення ТС на топографо-геодезичній основі М 1:500, схему благоустрою прилеглої території;

1.5.6. пересувна ТС сезонного використання - споруда, яка не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей, у якій може бути розміщене торговельне обладнання, низькотемпературний прилавок, лоток, ємність, торговельний автомат, інші пристрої для сезонної роздрібної торгівлі та іншої підприємницької діяльності (дитячі надувні батути, дитячі атракціони, електромобілі, торговельна палатка, відкриті літні майданчики, які розміщуються виключно у весняно-літньо-осінній період з 15 квітня по 15 жовтня щороку тощо);

1.5.7. пересувна ТС – споруда, яка має окреме приміщення з площею по зовнішньому контуру до 30 кв.м, але не має торговельного залу для покупців (кіоск-автопричіп, трейлер, тощо).

1.5.8. схема благоустрою ТС  - схема, виконана замовником у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1:500 із зазначенням заходів щодо благоустрою та озеленення території, прилеглої до ТС  (розташування квітників, під'їздів, урн, влаштування дорожнього покриття або мощення фігурними елементами, тощо);

1.5.9. стаціонарна ТС  - споруда, яка має закрите приміщення для тимчасового перебування людей і по зовнішньому контуру площу до 30 кв. м;

1.5.10. типові ТС - види ТС, виконані за проектами повторного використання.

         1.6. Комплексна схема розміщення ТС в межах населених пунктів Райгородоцькою сільської ради - текстові та графічні матеріали, якими визначаються місця розташування стаціонарних тимчасових споруд, розроблені з урахуванням вимог будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою.

           1.7. Комплексна схема розміщення ТС та архітип розробляються в складі містобудівної документації, розробленої та затвердженої в установленому законом порядком.

         1.8. Розміщення окремих ТС ( групи ТС) здійснюється згідно з цим Порядком.

         1.9. Холодильне та інше обладнання, що розміщується поряд з ТС, необхідне для забезпечення санітарних заходів чи дотримання вимог санітарних норм, не потребує отримання будь-якого дозволу. При цьому загальна площа, що займає таке обладнання, не може перевищувати 25 % площі цієї ТС, а обладнання має розміщуватися поряд з ТС.

         1.10. Дообладнання (переобладнання) приміщень усередині будинків та споруд здійснюється на частині їх площі залежно від функціонального призначення та бажаного місця розміщення ТС, а також комплексної схеми розміщення ТС на підставі правовстановлюючих документів на ці приміщення або договору оренди (користування) з власником (користувачем) приміщення будинку, споруди за погодженням з органами державного нагляду, необхідність отримання яких передбачено законами України, з дотриманням будівельних, санітарних та пожежних норм. При дообладнанні (переобладнанні) приміщень усередині будинків та споруд IV або V категорій складності розміщення таких приміщень здійснюється відповідно до комплексної схеми розміщення ТС.

           1.11. Розміщення пересувних ТС сезонного використання під час проведення святкових заходів, ярмарок строком до 7 днів здійснюється на підставі заяв учасників святкової торгівлі, а також згідно з планом заходів з підготовки та відзначення сільських та державних свят на території Райгородоцької сільської ради, затвердженим сільським головою (без прийняття окремого рішення  Райгородоцькою сільською радою та її виконавчим комітетом).

         1.12. Для розміщення групи ТС  (але не більше п'яти) розробляється єдиний паспорт прив'язки тимчасових  споруд з прив'язкою кожної окремої ТС  з відображенням благоустрою прилеглої території та інженерного забезпечення (на топографо-геодезичній основі М 1:500).

         1.13. При розміщенні ТС ураховуються всі наявні планувальні обмеження, передбачені будівельними нормами.

         1.14. Самовільне розміщення ТС (групи ТС) забороняється.

 

2. Порядок розміщення стаціонарних та/або пересувних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

 

2.1. Замовник,  який має намір встановити стаціонарну ТС (групу стаціонарних ТС)  та/або пересувну ТС,  звертається до Райгородоцької сільської ради із відповідною заявою у довільній формі про можливість розміщення ТС.

          2.2 До заяви додаються:

графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування ТС, виконані замовником у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1:500 з кресленнями контурів ТС з прив'язкою до місцевості;

реквізити замовника (найменування, П.І.Б., адреса, контактна інформація).

Цей перелік документів є вичерпним.

         2.3.З метою визначення відповідності намірів замовника щодо місця   розташування стаціонарної ТС (групи стаціонарних  ТС)  та/або пересувної ТС комплексній схемі розміщення ТС (у разі її наявності) та будівельним нормам копія заяви та копії документів, що до неї додаються, передаються до відділу земельних відносин, архітектури, містобудування та благоустрою.

          2.4. Відповідність  намірів  щодо   місця   розташування   стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС)  та/або пересувної ТС комплексній схемі розміщення ТС (у разі її наявності) та будівельним нормам визначає відділ земельних відносин, архітектури, містобудування та благоустрою (далі – Відділ), протягом   десяти  робочих  днів  з  дня  подання зазначеної заяви.

         2.5. Відділ протягом  десяти  робочих  днів  з  дня  подання зазначеної заяви перевіряє наявність/відсутність права інших осіб на оренду, власність, постійне користування або наявність/відсутність встановленого особистого строкового сервітуту на земельну ділянку, зазначену у заяві замовника.

         2.6. Про відповідність намірів замовника щодо місця розташування  стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС виконавчий комітет Райгородоцької сільської ради письмово повідомляє замовника протягом трьох  робочих  днів з дня такого визначення або замовнику  надається  аргументована  відмова  щодо  реалізації намірів розміщення ТС.

2.7. При відповідності  місця   розташування   стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС комплексній схемі розміщення ТС (у разі її наявності) та будівельним нормам  та відсутність прав інших осіб на земельну ділянку (оренди, власності, постійного користування, встановленого сервітуту) для  оформлення  права землекористування земельною ділянкою, на якій планується розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС замовник звертається до  Райгородоцької сільської ради із заявою у довільній формі щодо укладання договору особистого строкового сервітуту для розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС, до якої додає:

графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування ТС, виконані замовником у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1:500 з кресленнями контурів ТС з прив'язкою до місцевості;

у разі розташування стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) в та/або пересувної ТС межах охоронних зон інженерних мереж – письмове погодження власників цих мереж або їх балансоутримувачів в довільній формі;

виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, датовану не пізніше як за один місяць до терміну подачі заяви.

2.8. На підставі наданих документів, на чергову сесію сільської готується проект рішення про попереднє погодження розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС  або про відмову в розміщенні.

2.9. У рішенні Райгородоцької сільської ради про попереднє погодження  розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС одночасно замовнику надається погодження місця розташування земельної ділянки та формування земельної ділянки як об'єкта цивільних прав із земель комунальної власності шляхом надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності, на якій передбачається  встановлення ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС, а у випадку встановлення меж сервітуту на частину земельної ділянки, зареєстрованої в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України "Про Державний земельний кадастр" право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно  - дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини  земельної  ділянки,  на  яку поширюються права сервітуту (далі - документація із землеустрою) або надає мотивовану відмову у його наданні.

Документація із землеустрою на земельну ділянку комунальної власності на якій передбачається  встановлення ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС виготовляється за рахунок особи, яка зацікавлена в  встановленні ТС(групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС.

         2.10. Право строкового особистого земельного сервітуту оформлюється відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

           2.11. Розробниками технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для укладання договору особистого строкового сервітуту є  - юридичні   особи,  що  володіють   необхідним  технічним  і технологічним  забезпеченням  та  у складі яких працює за основним місцем роботи не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників, які є відповідальними за якість робіт із землеустрою; фізичні   особи-підприємці,  які  володіють  необхідним технічним  і технологічним  забезпеченням  та  є  сертифікованими інженерами-землевпорядниками,  відповідальними  за якість робіт із землеустрою;

 2.12. Після реєстрації земельної ділянки та отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку  замовник звертається до Райгородоцької сільської ради із заявою у довільній формі про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для укладання договору особистого строкового сервітуту, до якої додає:

 - погоджений в установленому законодавством порядку проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки або технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для укладання договору особистого строкового сервітуту;

 - кадастровий план земельної ділянки, відносно якої встановлюється особистий строковий сервітут;

 - акт про встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

- каталог координат земельної ділянки, відносно якої встановлюється особистий строковий сервітут;

 - витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку;

 - витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, відносно якої встановлюється особистий строковий сервітут.

          2.13. Відповідно до поданої заяви Відділом готується проект рішення про затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для укладання договору особистого строкового сервітуту.

2.14. У проекті рішення Райгородоцької сільської ради про затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для укладання договору особистого строкового сервітуту обов’язково зазначається зобов’язання замовника щодо укладання договору особистого строкового сервітуту та оформлення паспорту прив’язки стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС не пізніше 2-ох місяців з дати прийняття цього рішення.

2.15. У разі несвоєчасного оформлення документів, що зазначені в п.2.14 цього Порядку замовник втрачає право на розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС.

2.16. Термін розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС визначається за бажанням замовника, але не може бути більше ніж 5 років.

2.17. Відділ здійснює підготовку договору особистого строкового сервітуту, за формою, затвердженою рішенням  сільської ради та оформляє акт приймання-передачі земельної ділянки, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут, який після підписання сторонами стає невід’ємним додатком  до укладеного  договору особистого строкового сервітуту.

2.18. Умови договору особистого строкового сервітуту визначаються сільської радою. Розмір плати за таким договором встановлюється у розмірі  ставки визначеної рішенням Райгородоцької сільської ради  про встановлення ставок земельного податку та орендної плати (ст.12.3.4 Податкового кодексу України) відповідно до категорії земель у відношенні до нормативної грошової оцінки земельної ділянки на рік та здійснюється наступним чином:

- перший платіж здійснюється протягом 1-го місяця (єдиним платежем) з моменту підписання сторонами договору особистого строкового сервітуту в розрахунку до кінця поточного року;

- за наступні роки - щорічно до 01 березня року, що передує звітному року, при цьому оплата за поточний рік розраховується на підставі оновленого витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

2.19. Щорічно до 01 лютого поточного року суб’єкти господарювання, в яких термін дії договору особистого строкового сервітут є перехідним на наступний рік, зобов’язані подати до Райгородоцької сільської ради витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут (для звірки діючої нормативної грошової оцінки земельної ділянки).

          2.20. В разі зміни нормативної грошової оцінки земельної ділянки або ставки  (%) укладається додаткова угода про зміну умов договору щодо розрахунків плати.

           2.21. Після підписання договору особистого строкового сервітуту, сторонами, цей договір підлягає обов’язковій державній реєстрації, у визначеному законодавством порядку.

          2.22.  У разі, якщо строк дії договору оренди земельної ділянки, яка була надана під розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС закінчується, то оформлення земельних відносин здійснюється  відповідно до розділу 2 цього Порядку.

2.23. Встановити, що документація із землеустрою, яка була  розроблена та погоджена в установленому законодавством порядку, до набрання чинності цього Порядку, є підставою для підготовки проекту рішення про затвердження такої документації із землеустрою та укладання договору особистого строкового сервітуту під розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС. Послідуючі дії відповідають п. 2.15 – 2.22 цього Порядку.

2.24. Після оформлення права землекористування земельною ділянкою, на якій планується розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС замовник звертається до відділу  містобудування, архітектури, ЖКГ, з питань ЦЗ та оборонної роботи Бердичівської районної державної адміністрації  з заявою про оформлення паспорту прив’язки ТС у відповідності з розділом 4 цього Порядку.

2.25. Паспорт прив'язки ТС дає право на розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС.

 

3.  Продовження договору особистого строкового сервітуту

та поновлення його на новий строк

         3.1. Заявник,  зацікавлений  у  продовженні  дії договору особистого  строкового сервітуту, за  30 днів  до закінчення терміну  дії договору особистого строкового сервітуту  має право подати заяву, до якої додаються:

- копія договору особистого строкового сервітуту, строк дії якого наближається до закінчення;

- копії платіжних документів, що підтверджує сплату за договором особистого строкового сервітут в повному обсязі;

- паспорт  прив’язки  стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної ТС. 

         3.2. Відділ, на підставі поданих документів, готує проект рішення  про продовження дії договору особистого строкового сервітуту, який виноситься на розгляд  чергової  сесії  сільської  ради.

Рішенням Райгородоцької сільської ради  про продовження дії договору особистого строкового сервітуту можуть бути змінені умови договору, а також установлений інший строк дії договору.

3.3. На підставі рішення  сільської ради про Райгородоцькою  сільською  радою та  заявником  укладається  додаткова  угода  до договору  особистого строкового  сервітуту.

         3.4. Не підлягають продовженню строку дії договори особистого строкового сервітуту, по яким  на  час  звернення  суб’єкта  господарювання  існує заборгованість, або зафіксовано порушення умов договору особистого строкового сервітуту.

         3.5. У разі, якщо термін дії договору особистого строкового сервітуту закінчився та термін його дії не продовжений відповідно до Порядку, суб’єкт господарювання зобов’язаний негайно звільнити земельну ділянку та привести її у попередній стан.

 

4. Порядок отримання паспорта прив'язки

          4.1. Для  оформлення  паспорта прив'язки ТС замовник звертається до  відповідного виконавчого органу сільської,  районної державної адміністрації із відповідною заявою у довільній формі про можливість розміщення ТС, до якої додає:

     - схему розміщення ТС на топографо-геодезичній основі М 1:500, виконаний  суб'єктом  господарювання,  що  має   ліцензію   на виконання  проектних робіт,  або архітектор,  який має відповідний кваліфікаційний сертифікат;

     - ескізи фасадів  ТС  у кольорі М 1:  50 (для стаціонарних та пересувних ТС, крім пересувних ТС сезонного використання), які  виготовляє  суб'єкт  господарювання,  що  має   ліцензію   на виконання  проектних робіт,  або архітектор,  який має відповідний кваліфікаційний сертифікат;

    -  схему благоустрою  прилеглої  території,  складену замовником або суб'єктом  господарської  діяльності,  який  має  відповідну ліцензію,   архітектором,  який  має  відповідний  кваліфікаційний сертифікат,  відповідно  до  Закону   України  «Про   благоустрій населених пунктів України»;

     - технічні умови щодо інженерного забезпечення (за  наявності), отримані  замовником  у  балансоутримувача  відповідних інженерних мереж;

Зазначені документи замовником отримуються самостійно.

           4.2. При   оформлені  паспорта  прив'язки  ТС  забороняється вимагати  від замовника  додаткові  документи  та  отримання  ним погоджень, непередбачених законом та цим Порядком. 
           4.3. Паспорт прив'язки ТС не надається за умов:
- подання неповного пакета документів,  визначених пунктом  4.1 цього Порядку; 
- подання недостовірних відомостей,  зазначених  у  пункті  4.1 цього Порядку. 
 Ненадання паспорта прив'язки з інших підстав не допускається. 

4.4. На підставі наданих документів Відділом протягом десяти робочих днів з дня подання зазначеної заяви оформляє паспорт прив’язки ТС за формою, наведеною у додатку 1.1 до цього Порядку .

4.5. Час, витрачений на підготовку та подачу до відділу містобудування та архітектури схеми розміщення ТС, ескізів фасадів ТС та отримання технічних умов щодо інженерного забезпечення (за наявності), схеми благоустрою прилеглої території, не входить в строк підготовки паспорта прив'язки ТС.

4.6. Для підготовки паспорта прив'язки ТС містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки не надаються.

4.7. Паспорт прив'язки ТС включає:

схему розміщення ТС, виконану на топографо-геодезичній основі у масштабі 1:500, а також схему благоустрою прилеглої території;

ескізи фасадів ТС у кольорі М 1: 50 для стаціонарних та пересувних ТС, крім пересувних ТС сезонного використання);

технічні умови щодо інженерного забезпечення ТС, отримані замовником у балансоутримувача відповідних мереж;

реквізити замовника (найменування,  П.І.Б., адреса, контактна інформація).

     Цей перелік документів є вичерпним.

4.8. Паспорт прив'язки ТС підписується начальником відділу відділу земельних відносин, архітектури, містобудування та благоустрою.

4.9. Паспорт прив’язки  ТС видається на безоплатній основі.

4.10.  Паспорт  прив'язки ТС підлягає реєстрації в журналі реєстрації  паспортів  прив'язки або електронному журналі Відділу з подальшим  внесенням  інформації  про  стаціонарні ТС  до містобудівного кадастру (в разі його створення).

          4.11.Строк розміщення ТС не може перевищувати строк дії договору оренди земельної ділянки (у разі діючого договору оренди земельної ділянки) або договору  особистого строкового сервітуту. 
          4.12. Продовження  строку дії паспорта прив'язки здійснюється за заявою замовника, шляхом зазначення  нової  дати,  підпису  та печатки  у  паспорті  прив'язки. 
          4.13.У разі змін, які відбулися у містобудівній документації на місцевому  рівні,  будівельних  нормах,  розташуванні  існуючих будівель  і  споруд,  інженерних  мереж  або з ініціативи суб'єкта господарювання,  паспорт прив'язки може переоформлюватись на строк  дії цього паспорта прив'язки або на новий строк. 

4.14. Після розміщення ТС заявник подає до Райгородоцької сільської ради письмову заяву за формою,  наведеною  у додатку 1.2 до цього Порядку, у якій зазначає, що він виконав  вимоги паспорта прив'язки.

4.15. На підставі поданої заяви Райгородоцька сільська рада реєструє  ТС.

 

5. Вимоги до розміщення  ТС.

         5.1. Встановлення ТС здійснюється замовником відповідно до паспорту прив’язки  на підставі  дозволу  на  виконання  земляних  робіт (при необхідності).

         5.2. Відхилення від паспорту прив’язки ТС не допускається.

         5.3. Відновлення благоустрою замовником є обов’язковим.

         5.4. Благоустрій виконується як обов’язковий супутній захід при розміщенні  ТС  або як роботи за окремим проектом,  які  виконуються за рахунок коштів замовника.

         5.5. Біля кожної ТС повинно бути зовнішнє штучне освітлення та урна для збирання твердих побутових відходів.

         5.6. Суб’єкти господарювання, що розміщують ТС, зобов`язані утримувати їх  в належному  санітарно-технічному та  естетичному стані.

         5.7. Під час експлуатації  ТС  необхідно  дотримуватись  вимог  щодо  забезпечення  технологічної  безпеки  та  упорядкування  прилеглої  території.

5.8. В разі накладення двох і більше адміністративних стягнень протягом року ТС підлягає демонтажу в місячний термін за власний рахунок власника ТС.

6. Окремі положення

 

6.1. При намірах змінити естетичний вигляд стаціонарної та/або пересувної ТС (групи стаціонарних ТС) суб’єкт господарювання звертається до Райгородоцької сільської ради  з письмовою заявою та пропозиціями. Копії документів передаються у відділ земельних відносин, архітектури, містобудування та благоустрою, який виносить надані пропозиції на розгляд чергового засідання виконавчого комітету Райгородоцької сільської ради для їх погодження. У випадку відмови в погодженні змін суб’єкту господарювання надається мотивована відмова.

6.2. У разі коли ТС перешкоджає проведенню реконструкції або ремонту інженерних мереж вулиці, дороги, будинків і споруд,  тимчасова  споруда переноситься на певний період в інше місце без припинення рішення про її розміщення. Виконавчий комітет Райгородоцької сільської ради не пізніше ніж за два тижні до запланованого перенесення ТС надсилає повідомлення суб’єкту господарювання з визначенням її нового місця та строку розміщення на період проведення реконструкції або ремонту. Таке повідомлення є підставою для перенесення суб'єктом господарювання ТС на період проведення реконструкції або ремонту.

6.3. Перенесення ТС можливе також у разі внесення змін до передбачених законодавством норм і правил, містобудівної документації, місцевих правил забудови, державних будівельних норм, змін у розташуванні інженерних мереж, будинків і споруд, що унеможливлюють розташування ТС у певному місці. Нове місце розташування ТС визначається Райгородоцькою сільською радою за погодженням із суб’єктом господарювання.

6.4. Строк розташування  ТС  може бути продовжений без розроблення нової схеми прив'язки, паспорта прив'язки  ТС  або паспорта розміщення групи  тимчасових  споруд з ініціативи суб'єкта господарювання, а також у разі, в наявності у суб’єкта господарювання правовстановлюючого документу на земельну ділянку, на якій розміщується ТС, за умови, що не внесені зміни до передбачених законодавством норм і правил, містобудівної документації, місцевих правил забудови, державних будівельних норм, а також не відбулися зміни у розташуванні інженерних мереж, будинків і споруд.

6.5. У разі зміни власника ТС Райгородоцька сільська рада, за зверненням нового власника, вносить відповідні зміни до рішення щодо розміщення відповідної  ТС.

6.6. Для прийняття Райгородоцькою сільською радою рішення  про внесення змін до рішення про розміщення  ТС  новий її власник  має подати  заяву  на  ім’я  сільського голови,  до якої  додаються  наступні  документи:

- паспорт прив’язки ТС;

- договір купівлі-продажу  ТС;

- договір особистого строкового сервітуту попереднього власника ТС;

- копії платіжних документів, що підтверджує сплату попереднього власника за договором особистого строкового сервітут в повному обсязі.

6.7. На підставі рішення Райгородоцької сільської ради про внесення змін до рішення про розміщення ТС з  попереднім власником розривається  договір, а з новим власником ТС укладається договір особистого строкового сервітуту. Інформація про нового власника вноситься до паспорта  прив'язки  ТС.

6.8. Дія паспорту прив’язки ТС анулюється за таких умов:

         - недотримання вимог паспорту прив’язки ТС при її встановленні;

- не встановлення ТС протягом 6 місяців з дати отримання паспорту прив’язки ТС;

- надання недостовірних відомостей у документах, зазначених у пункті 4.1 цього Порядку,   під час підготовки  паспорта  прив'язки  ТС.

 

7. Демонтаж тимчасових споруд

7.1. ТС підлягає демонтажу, а відповідна земельна ділянка приведенню у належний стан з відновленням її благоустрою у таких випадках:

7.1.1. Закінчення терміну дії паспорта прив’язки та/або договору оренди земельної ділянки, договору особистого строкового сервітуту. 

7.1.2. Анулювання паспорта прив’язки.

7.1.3. Самовільне розміщення ТС.

7.1.4. Недотримання вимог паспорта прив’язки при розміщенні ТС.

7.1.5. Закінчення терміну дії документації для встановлення ТС, яка видавалася до набрання чинності Порядку.

7.1.6. Виявлення безхазяйної ТС.

7.1.7. Систематичне порушення норм і правил у сфері благоустрою населеного пункту, правил благоустрою території населеного пункту.

7.1.8. Заборгованості за договором особистого строкового сервітут,  яка виникла внаслідок систематичної несплати більше 3-ох місяців.

7.1.9. В інших випадках, передбачених законодавством.

7.2. Виявлення ТС, які підлягають демонтажу, здійснюється Комісією, яка створюється  розпорядженням сільського голови.

7.3. На підставі протоколів Комісії, за наявності  підстав для демонтажу ТС, передбачених п.7.1 цього Порядку, Відділ виносить на розгляд сесії сільської ради проект рішення про демонтаж ТС.

7.4. Підставою для проведення демонтажу ТС є рішення  сільської ради про демонтаж ТС. В рішенні повинно бути зазначено місце розташування ТС, відомості про власників (користувачів) ТС (якщо вони відомі), з визначенням для власників (користувачів) строку добровільного демонтажу, який становить тридцять робочих днів, та вимогою про приведення земельної ділянки в належний стан з відновленням її благоустрою. Строк для виконання, встановлений у рішенні розпочинається з моменту опублікування відповідного оголошення  на офіційному сайті сільської ради.

7.5. Витяг з рішення  сільської ради про демонтаж ТС впродовж п’яти  робочих днів з моменту його прийняття (якщо власник, користувач відомий) надсилається власнику (користувачу) ТС рекомендованим листом з повідомленням про вручення або надається під розписку.

7.6. У разі невиконання власником (користувачем) ТС рішення щодо демонтажу ТС та не приведення місця розміщення ТС у належний стан з відновленням благоустрою протягом строку, зазначеного у рішенні, демонтаж ТС здійснюється балансоутримувачем території або комунальним підприємством, визначеним сільською радою (у разі якщо земельна ділянка, на якій розміщена ТС перебуває в приватній власності), на якій розміщена ТС, в присутності представників Райгородоцької сільської ради та правоохоронних органів. Для технічного забезпечення демонтажу на підставі рішення (договору) залучається комунальне підприємство сільської ради або інший суб’єкт підприємницької діяльності, які володіють необхідними для цього обладнанням і технікою.

7.7. Під час демонтажу ТС опечатується і Комісією складається акт демонтажу ТС у 2-х примірниках (один примірник надається власнику ТС), який містить такі відомості:

7.7.1. Дата, час, місце складання акта.

         7.7.2. Прізвище, ім’я, по батькові та посади членів Комісії та осіб, які були присутніми під час демонтажу.

         7.7.3. Місце розташування ТС, відомості про власника (користувача), якщо він відомий, та підстави для її демонтажу.

         7.7.4. Найменування підприємств, що виконують демонтаж ТС та відключення її від інженерних мереж.

         7.7.5. Опис ТС, що демонтується: геометричні параметри, матеріал, з якого виготовлена ТС, наявність інженерних (комунікаційних) мереж, технічний стан ТС, перелік візуально виявлених недоліків, пошкоджень, інформація про опечатування ТС та інше.

         7.7.6. Відомості щодо місця тимчасового зберігання ТС.

         7.7.7. Відомості про фото/відеофіксацію демонтажу ТС.

         7.7.8. Акт може містити й інші відомості, які члени Комісії та особи, які були присутніми під час демонтажу, будуть вважати за необхідне зазначити в ньому.

         7.8. Після відокремлення ТС від місця її розташування ТС транспортується і передається на тимчасове зберігання комунальному підприємству, що здійснювало  демонтаж.

         7.9. Впродовж п'яти робочих днів з моменту демонтажу ТС Відділ надсилає (якщо власник, користувач відомий) власнику (користувачу) ТС рекомендованим листом з повідомленням про вручення або надає під розписку, повідомлення про демонтаж ТС, місце її тимчасового зберігання, суму коштів, яка підлягає відшкодуванню за демонтаж ТС із відповідним розрахунком або розміщує таку ж саму інформацію на офіційному сайті Райгородоцької сільської ради (якщо власник, користувач невідомий).

         7.10. Витрати з відновлення благоустрою відшкодовуються відповідно до Порядку визначення відновної вартості об’єктів благоустрою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 №826, та Методики визначення відновної вартості об'єкта благоустрою, затвердженої наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 03.11.2008 №326. Представником балансоутримувача такого об’єкта складається акт обстеження та здійснюється розрахунок відновної вартості об'єкта благоустрою.

         7.11. Витрати, пов'язані з демонтажем, транспортуванням та зберіганням ТС, відшкодовуються її власником комунальному підприємству або інший суб’єкт підприємницької діяльності  задіяному у виконанні цих робіт.

7.12. Речі, що знаходились в межах ТС, мають бути повернуті його власнику в будь-якому разі, без внесення плати.

7.13. У разі, якщо впродовж шести місяців з дати демонтажу від власника (користувача) не надійде заява про повернення демонтованої ТС із підтверджуючими правовстановлюючими документами на неї та власник (користувач) не відшкодує витрат, пов’язаних з демонтажем ТС, такі дії відповідно до частини 1 статті 347 Цивільного кодексу України будуть вважатися відмовою від права власності на ТС.

 

 

 Секретар ради                                                   Світлана БАРАНОВСЬКА                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1.1

 до  положення  про Порядок розміщення        тимчасових     споруд  для провадження

підприємницької діяльності  на території    Райгородоцької сільської ради

 

 

ПАСПОРТ ПРИВ'ЯЗКИ

               

_______________________

(назва ТС)

Замовник ________________________________________________________
                  
(найменування, П.І.Б., реквізити замовника)

 

Примірник N * ______________

Реєстраційний N _____________

Паспорт прив'язки виданий

__________________________________________________________________
 
(керівник (заступник керівника) органу з питань містобудування  та архітектури виконавчого органу сільської, селищної,
         міської ради, районної державної адміністрації)

 

 Паспорт прив'язки дійсний до "__" _____ 20___ року

 Паспорт прив'язки продовжено до "__" _____ 20___ року

_________________     _______________        ____________________

                     (посада)                                                         (підпис)                                                        (прізвище,ініциали)

 

 М.П.

 Дата видачі  ____  ____________ 20____ року 

 

 

ЕСКІЗИ

фасадів ТС у кольорі М 1: 50 (для стаціонарних ТС)

М 1:50

---------------------------------

|  Місце креслення |

---------------------------------

СХЕМА розміщення ТС

Площа земельної ділянки згідно з документами на землекористування ____ кв.м

М 1:500

---------------------------------

|        Місце креслення        |

---------------------------------

   Експлікація:

     місце розташування ТС;

     червоні лінії;

     лінії регулювання забудови;

     місця підключення до інженерних мереж.

     Умовні позначення:____________________

     * Паспорт прив'язки складається у 2-х примірниках. Перший примірник надається замовнику, другий примірник зберігається в органі містобудування та архітектури, який видав паспорт прив'язки.

________      __________________________________________________       

  (підпис)                   (прізвище, ініціали  розробника)                         

М.П.                                                   

 

Дата складання  ____ ____________ 20____ року    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

                 до  рішення  сільської ради

від 22.04.2021 р.  № 218

 


 

ТИПОВИЙ ДОГОВІР

 встановлення строкового особистого земельного сервітуту на  право розміщення тимчасової споруди

с. Райгородок                                                                                           «___» _____________ 20 ___ р

Цей  договір укладено між Райгородоцькою сільською радою, в особі  сільського голови ___________________ ,  і який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», (надалі – Власник), з однієї сторони, та _____________________________________________________________,                                                                        (надалі — СЕРВІТУАРІЙ), який мешкає (зареєстрований) за адресою ________________

і в інтересах якого встановлюється особистий строковий сервітут, з іншої сторони, (далі за текстом Договору - Сторони) про таке:

 

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Власник на підставі рішення Райгородоцької сільської ради від «___»______20__  встановлює особистий строковий сервітут відносно земельної ділянки, площею _____ кв.м (кадастровий номер земельної ділянки ) за адресою:_________________________________,

в  інтересах  СЕРВІТУАРІЯ  на  право розміщення стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної  ТС, а саме _____________________, площею _____________________ кв.м., для здійснення підприємницької діяльності.

1.2.    Власник повинен  попередити СЕРВІТУАРІЯ про будь-які права інших осіб на належну йому земельну ділянку, в тому числі про укладений договір оренди земельної ділянки.

1.3.    У випадку, коли земельна ділянка, відносно якої встановлюється особистий строковий сервітут, надана в оренду, то укладання цього договору можливе виключно з письмової згоди орендаря на умовах цього договору з обов'язковим попереднім внесен­ням змін до договору оренди.

2. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ

2.1.   Цим договором встановлюється строковий особистий сервітут терміном до ______ років.

2.2.     По закінченню строку цього договору його строк може бути продовжено за домовленістю сторін, про що СЕРВІТУАРІЙ  не пізніше як за 30 днів до закінчення  строку дії договору повідомляє Власника у письмовій формі. Продовження строку договору оформляється додатковою угодою на підставі прийнятого рішення Райгородоцькою сільської ради.

 

  1. РОЗРАХУНКИ ПО ДОГОВОРУ

3.1. Плата за договором встановлюється у розмірі ____ % (______) відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки на рік, на якій розміщена стаціонарна ТС (група стаціонарних ТС) та/або пересувна  ТС.

           Виходячи з цього, річний розмір плати за цим договором складає:

           НГО Х S заг. Х _____%  = ___________________грн. ______коп.

          

           де:  НГО – нормативна грошова оцінка 1 кв.м. земельної ділянки, грн.;

                   S заг. – площа земельної ділянки під розміщення ТС, кв.м.

3.2. Плата за договором вноситься СЕРВІТУАРІЄМ наступним чином:

- перший платіж здійснюється протягом 1-го місяця (єдиним платежем) з моменту підписання сторонами договору особистого строкового сервітуту в розрахунку до кінця поточного року;

- за наступні роки - щорічно до 01 березня року, що передує звітному року, при цьому оплата за поточний рік розраховується на підставі оновленого витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

на р/р № ______________ код  платежу –   Призначення платежу: за користування строковим особистим  земельним сервітутом( для фізичних осіб).

на р/р № _____________код  платежуПризначення платежу: за користування строковим особистим  земельним сервітутом( для юридичних осіб).

       Форма плати справляється  виключно в грошовій формі, у безготівковому порядку, з обов'язковим зазначенням у платіжному дорученні або квитанції номеру та дати  договору, а також періоду (місяця та року), за який сплачується плата за користування сервітутом. СЕРВІТУАРІЙ самостійно обчислює суму оплати за користування щороку станом на 1 січня. Розмір суми станом на 1 січня уточнюється на щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель відповідно до Податкового кодексу України.

3.3. У разі дострокового припинення або розірвання договору за згодою сторін, внесена на майбутній період плата повертається протягом шести місяців з дня припинення чи розірвання договору.

3.4. Умови договору про розмір плати можуть переглядатися за згодою сторін у випадках:

- погіршення стану земельної ділянки не з вини СЕРВІТУАРІЯ, що підтверджено документально;

- в разі зміни нормативної грошової оцінки земельної ділянки або відсоткової ставки від нормативної грошової оцінки;

- в інших випадках, передбачених законодавчими актами України.

          У разі зміни плати на вимогу однієї із сторін, зацікавлена сторона повинна повідомити про це іншу сторону не пізніше, ніж за місяць. При досягненні згоди між сторонами, укладається додаткова угода про зміну умов договору щодо розрахунків плати.

3.5  У випадку визнання договору недійсним, одержана Власником, плата за фактичний строк дії договору не повертається.

4.ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

4.1.  ВЛАСНИК має право:

- здійснювати контроль за використанням земельної ділянки, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут;

-     вимагати своєчасного внесення плати;

- вимагати відшкодування збитків, завданих встановленням особистого строкового  сервітуту;

- здійснювати демонтаж стаціонарної ТС (групи стаціонарних ТС) та/або пересувної  ТС у випадках, встановлених порядком за рішенням Райгородоцької сільської ради. 

4.2. ВЛАСНИК зобов'язаний:

- не перешкоджати використанню земельної ділянки в межах встановленого особистого строкового  сервітуту;

- у разі вилучення із власності земельної ділянки, з підстав і в порядку, передбачених чинним законодавством, відшкодувати збитки, що виникають при цьому, СЕРВІТУАРІЮ.

4.3. СЕРВІТУАРІЙ має право:

- приступати до використання земельної ділянки після державної реєстрації цього договору та оформлення паспорту прив’язки ТС;

- здійснювати  ____________________________________________________________________;

- вимагати усунення перешкод, які виникають при використанні земельної ділянки, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут;

- користуватися на умовах платності (безоплатно) та у відповідності з діючим порядком інженерними комунікаціями.

4.4. СЕРВІТУАРІЙ зобов'язаний:

- своєчасно вносити плату за встановлення особистого строкового сервітуту;

- не погіршувати якісні характеристики та екологічний стан землі;

- дотримуватися умов встановлення особистого строкового  сервітуту, визначених  цим договором;

- дотримуватися вимог паспорту прив’язки;

- не передавати будь-яким способом право особистого сервітуту іншим фізичним і юридичним особам;

- щорічно до 01 лютого поточного року подавати до Райгородоцької сільської ради витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут

- відшкодувати збитки в зв'язку з погіршенням якості земель в результаті своєї господарської діяльності;

- після закінчення терміну дії договору припинити використання і повернути  земельну ділянку, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут, в попередньому стані;

- виконати обов’язковий супутній захід щодо благоустрою території;

- не перешкоджати доступу до інженерних мереж, у разі виникнення потреби в проведенні реконструкції, ремонту, обстеженні  цих мереж.

4.5.Право сервітуту не може бути предметом купівлі-продажу, застави та не може передаватися будь-яким способом СЕРВІТУАРІЄМ іншим фізичним та юридичним особам.

4.6.Поліпшення стану земельної ділянки, проведені СЕРВІТУАРІЄМ (без згоди Власника), не підлягають відшкодуванню.

4.7.Встановлення особистого строкового сервітуту не позбавляє Власника прав володіння, користування та розпорядження земельною ділянкою.

5. УМОВИ   РОЗІРВАННЯ ДІЇ ДОГОВОРУ

5.1. Цей Договір може бути розірвано:

5.1.1.  за взаємною згодою Сторін;

5.1.2. за ініціативою Власника в односторонньому порядку у разі:

            а)систематичної несплати за користування земельною ділянкою, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут, більше 3-ох місяців;

            б) анулювання паспорта прив’язки ТС.

5.1.3. по закінченні строку, на який було встановлено особистий строковий сервітут.

5.1.4. у випадку припинення діяльності однієї із Сторін без правонаступництва;

5.1.5. в інших випадках, передбачених законодавством України.

5.2. У разі недосягнення згоди щодо дострокового розірвання Договору спір вирішується у судовому порядку.

5.3. Договір втрачає чинність у разі його припинення.

6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН, ПОРЯДОК ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

  1. За порушення умов договору сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.
  2. У разі несвоєчасного внесення плати за користування земельною ділянкою, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут, СЕРВІТУАРІЙ, в інтересах якого його встановлено, сплачує пеню у розмірі однієї облікової ставки НБУ, що діє у період, за який нараховується пеня, від суми заборгованості за кожний день прострочення оплати.
  3. Спори, що виникають у зв'язку з встановленням особистого сервітуту, вирішуються у судовому порядку.
  4. Закінчення терміну дії договору не звільняє сторони від відповідальності за його порушення, яке мало місце під час дії договору.

 

7. ФОРС-МАЖОР

7.1.Сторона звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання зобов'язань по цьому договору, якщо доведе, що це невиконання стало наслідком обставин непереборної сили, що виникли після укладення договору, в результаті подій надзвичайного характеру, які сторона не могла ані передбачати, ані подолати розумними заходами (форс-мажор).

7.2.  У разі пошкодження земельної ділянки, відносно  якої встановлюється особистий строковий сервітут, в результаті недбалого, безвідповідального ставлення, відшкодування провадиться стороною, з вини якої це сталося.

 

 

 

8. ІНШІ УМОВИ ДОГОВОРУ

8.1. Право сервітуту виникає з дати його державної реєстрації в порядку, встановленому відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

8.2. Цей договір укладено у трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу, з яких два примірники передаються сторонам договору, третій знаходиться у реєстраційній справі  органу, який здійснив державну реєстрацію.

8.3. Усі Додаткові угоди, укладені в період дії цього Договору, є невід`ємними частинами Договору.

8.4. Усі угоди та Договори, що безпосередньо стосуються предмета цього Договору та які були підписані до його укладання,  втрачають юридичну силу з моменту  підписання  Сторонами даного Договору.

8.5. Невід’ємними додатками до цього Договору є:

- кадастровий план земельної ділянки, відносно якої встановлюється особистий строковий сервітут;

- акт про встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

- каталог координат земельної ділянки, відносно якої встановлюється особистий строковий сервітут;

- витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, відносно якої встановлюється особистий строковий сервітут;

- акт приймання-передачі земельної ділянки, відносно якої встановлено особистий строковий сервітут

9. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ ТА РЕКВІЗИТИ СТОРІН

 

ВЛАСНИК:                                                       СЕРВІТУАРІЙ:

Райгородоцька сільська рада,                                                                  

13362 Житомирська обл.,

Бердичивський район с. Райгородок

вул.Соборна,11

Код ЄДРПОУ 04345569,                                                          

                                                                                                        

________________________

    

                                                                      

 М.П.                                                                                                                                                                                                 

Юридична адреса:                          

                                                                                    

ідентифікаційний код

Фізична особа- підприємець

 

 

 

М.П

 (за наявності)

 

 

 

  Секретар ради                                                         Світлана БАРАНОВСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь