Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про звернення до Кабінету Міністрів України

Дата: 27.04.2021 09:11
Кількість переглядів: 68

Україна

                     РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА     

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 Дев'ята   сесія                                                                                     VІΙΙ скликання

                                                                                                                                                                     

від  22.04.2021р.                                                                                                 №  213

                           

Про звернення до Кабінету Міністрів України

         

            Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», з метою забезпечення функціонування соціальної сфери для покращення якості життя населення та зменшення соціальної напруги в громаді, враховуючи рекомендації постійної комісії сільської ради з питань бюджету, комунальної власності, соціально-економічного розвитку,  сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

                                                                                  

  1. Схвалити текст звернення до Кабінету Міністрів України  щодо внесення змін в законодавство України в частині виплати компенсацій  фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі (додається).
  2.  Доручити Райгородоцькому сільському голові підписати звернення.
  3. Райгородоцькому сільському голові  забезпечити направлення цього звернення адресату.

 

 

 

 

 

        Сільський голова                                        Максим САМЧИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Соборна, 11, с. Райгородок, Бердичівський район, Житомирська область, 13362,  


E-mail: 04345569@mail.gov.ua  // http://raygorodocka.gromada.org.ua/  Код ЄДРПОУ: 04345569

 

Від ____________  №         

Кабінету Міністрів України 

 

 

Звернення

до Кабінету Міністрів України  щодо внесення змін в законодавство України в частині виплати компенсацій  фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі

                                                      

 

Райгородоцька сільська рада повідомляє, що на території сільської ради проживає  більше 220  осіб з інвалідністю, станом на 01.01.2021 в управління соціального захисту населення Бердичівської РДА звернулось 23 особи, які за висновком ЛКК потребують постійного стороннього догляду.

На виконання Закону України «Про соціальні послуги» постановою КМУ від 23.09.2020 №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» затверджено Порядок надання та оформлення документів, призначення і виплати компенсацій фізичним особам, які надають послуги на непрофесійній основі.

Виплата компенсації та покриття витрат на її доставку здійснюється відповідно до пп. «а» п.4 частини першої ст.89 Бюджетного кодексу України за рахунок коштів місцевого бюджету. Відповідно до п.10 вищезазначеної постанови компенсація призначається на 12 місяців і виплачується щомісяця.

Рішенням сесії Райгородоцької сільської ради від 23 грудня 2020 року № 41 для фінансування даного виду допомоги на 2021 рік передбачені видатки в сумі 75000,0 грн.

Разом з тим, відповідно до п.2 вищезгаданої постанови фізичним особам, які надають соціальні послуги, щомісячні компенсаційні виплати, призначені згідно з постановою КМУ від 29.04.2004 №558 «Про затвердження Порядку  призначення і виплати компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги» (втратила чинність), проводяться до дати призначення таким  фізичним особам іншої виплати на догляд, установленої законодавством, або до 31.12.2022. Розмір компенсації відповідно до ст.23 Закону України «Про соціальні послуги» обчислюється як різниця між прожитковим мінімумом на одну особу в розрахунку на місяць, установленому законодавством на 1 січня календарного року, в якому надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, та середньомісячним сукупним доходом фізичної особи, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, за попередні 6 місяців, що передують місяцю подання заяви про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

В зв’язку зі зміною методики обрахування сукупного доходу сім’ї сума компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, збільшується та може досягати прожиткового мінімуму (2189,0 грн). Станом на 09.04.2021 у відділ соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради звернулось 3 особи, яким згідно із постановою № 859 буде призначено компенсацію. За прогнозованими даними передбачається збільшення звернень громадян для отримання даного виду компенсацій. В зв’язку з відсутністю фінансових ресурсів Райгородоцької сільської ради виплата компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, не буде проводитись, а це призведе до соціальної напруги серед жителів громади, отримувачів компенсації.

 

Враховуючи вищезазначене, просимо ініціювати розгляд можливості вирішення питання щодо внесення змін до діючого законодавства в частині виплати компенсацій  фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі:  виплата компенсації  фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, здійснюється за рахунок  коштів державного бюджету.

 

 

 

 

 

           Сільський голова                                             Максим САМЧИК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь