Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поліцейські Бердичівського райвідділу початку року припинили понад 200 випадків вчинення домашнього насильства

Дата: 09.06.2022 14:41
Кількість переглядів: 584

Фото без опису

Майже щодня до чергової частини Бердичівського районного відділу поліції надходять повідомлення про вчинення домашнього насильства. За статистикою правоохоронців, переважна більшість заяв та повідомлень про подібні правопорушення надходить від жінок, а свідками стають діти.

На такі повідомлення реагують поліцейські підрозділу превентивної діяльності: дільничні офіцери та офіцери громад, інспектори секторів реагування патрульної поліції та ювенальні поліцейські. Вони уповноважені на застосування передбачених законом заходів з припинення та попередження фактів домашньої тиранії.

Відтак з початку року поліцейські Бердичівського РВП, а це відділи поліцейської діяльності № 1 м. Андрушівки та № 2 смт Ружина, склали та направили до суду 206 адміністративних протоколів за ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

З метою припинення та недопущення повторного вчинення домашнього насильства поліцейські виносять кривдникам термінові заборонні приписи. За вказаний період правоохоронці винесли 97 таких приписів. У більшості випадках поліцейські зобов’язували агресорів залишити місце перебування постраждалих членів сім’ї та у будь-який спосіб контактувати з ними. А потерпілим від домашньої тиранії роз’яснили, як можна захиститися та відстояти свої права.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати випадки домашньої тиранії. Якщо ви стали жертвою насильства у родині або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, зателефонуйте за номером 102, зверніться до дільничного офіцера чи поліцейського громади, інших правоохоронців. Також можна зв’язатися з фахівцями з протидії домашньому насильству за допомогою безкоштовної «гарячої лінії» за номерами: 0800 500 335 (з мобільного або стаціонарного), 116 123 (з мобільного) або 15 47.

Бердичівський районний відділ поліції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь