Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опікунська сім’я Олесі Гаврилюк

Дата: 01.06.2022 10:26
Кількість переглядів: 237

Фото без опису

У селі Андріяшівка Бердичівського району кожен знає багатодітну родину Олесі Гаврилюк.

Олеся мати сімох дітей: Олег, Мілана, Назарій - власні діти, Іван, Олена, Світлана під опікою, Дмитро, що був під опікою,  вже став дорослим і поїхав працювати у м. Харків, але війна внесла свої корективи і хлопець з великими труднощами, але  повернувся до дому в Андріяшівку.

Не легкий життєвий шлях випав на долю ще досить таки молодої жінки.

Життя з першим чоловіком не склалося, від нього народила старшого сина Олега.

Разом із другим чоловіком проживала у м. Ровеньки, що на сході нашої країни, народила ще двох діток Назарія і Мілану.

Коли в 2014 році на Донбасі розпочалися бойові дії, жінка з дітьми з Луганщини повернулася  на Батьківщину до села Андріяшівка, але без чоловіка, так як і другий шлюб «дав тріщину». Поверталися до дому залізничним транспортом було дуже страшно, адже на сході, саме розпочалися бойові дії, по вагону ходили військові зі зброєю, час від часу лунали вибухи. А коли приїхали в Андріяшівку,  були шоковані, так як з новин дізналися що залізнична колія якою вони їхали підірвана.

Оселилася жінка з дітьми у батьківській хаті, яка на той час вже пустувала, влаштувалася працювати поштаркою.  Згодом  прийняла важливе для себе рішення  взяти під опіку дітей, які залишилися без батьківського піклування. Спочатку Івана, дитину свого бувшого чоловіка, а потім ще троє діток з однієї родини: Олену, Світлану і Дмитра. В усьому її допомагала рідна тітка, Галина Слюсар, яка стала Олесі мамою, а дітям бабусею.

У громаді пишаються тим, як Олеся дбає про дітей. Жінка усіх їх любить однаково,  не ділить   на «своїх»  і  «чужих», бо усі вони рідні, усі дружні, усі називають її мамою, разом працюють, разом відпочивають, в усьому допомагають їй  і один одному. Разом зробили ремонт у будинку, який став схожим на затишне гніздечко, куди злітаються діти-пташенята. Як і в будь-якій родині діти бешкетують, а інколи сваряться, але усі однаково туляться до матері.

Старші хлопці допомагають по господарству робити саме ті справи, які жіночим рукам не під силу. Дівчата разом із мамою пораються на кухні, готують їсти. А особливо люблять у великій родині робити пельмені, які ліплять усією сім’єю, і наліплюють до 300 штук.

Щоб у дітей було домашнє молоко, яйця, м’ясо, родина утримує домашнє господарство: корову, свиней, птицю

Разом займаються і городиною.  Нещодавно брали участь у конкурсі у рамках ініціативи "Сади Перемоги":  «Городина для великої родини» і отримали в подарунок набір насіння, яке із задоволенням посіяли і чекають врожаї.
Вистачає часу у дітей і на розваги. Вони люблять разом вивчати і розказувати вірші, які мама пише разом із тіткою, подивитися хороший фільм, «погратися»  в ігри на телефоні, поїхати разом з мамою на відпочинок.
Олеся людина великої і щирої душі, адже крім того, що опікується своїми дітьми ще й старається допомогти з дітьми односельчанці Бондарчук Зої, жінці, яка має інвалідність і теж є опікуном.

Велика родина проживає у селі Андріяшівка по вулиці Василя Малянівського, вулиці, яка названа на честь загиблого,  у серпні 2014 року

під час обстрілу у Луганській області, рідного брата Олесі Гаврилюк.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь