Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Переймаєшся безпекою - запитай у дільничного: бердичівські поліцейські на зв’язку з громадою

Дата: 28.04.2022 09:42
Кількість переглядів: 586

Фото без опису

Аби налагодити більш тісну взаємодію із місцевими жителями, поліцейські відвідують їх за місцями проживання. Дільничні офіцери розповідають, як вберегтися від злочинних посягань, навчають основних правил безпеки у разі виявлення підозрілих предметів, надають необхідну консультативну допомогу, а для підтримання постійного зв’язку залишають свої візитні картки.

Завдяки налагодженій комунікації з бердичівлянами працівники превентивної діяльності у поточному році розкрили 38 злочинів та припинили понад тисячу адміністративних правопорушень.

Дільничні офіцери поліції під час подвірних та поквартирних обходів спілкуються з людьми, з’ясовують нагальні проблеми та допомагають у їх розв’язанні в межах своєї компетенції, подекуди залучають до спільної роботи представників місцевої влади, соціальних служб тощо. Також поліцейські перевіряють осіб, які схильні до вчинення правопорушень чи злочинів та тих, що перебувають на профілактичних обліках.

Під час чергової профілактичної роботи на території обслуговування дільничний офіцер Анна Кравчук поспілкувалась з мешканкою однієї з багатоповерхівок. Жінка скаржилась на свого сусіда, який напередодні влаштував дебош. Тож поліцейська провела із чоловіком відповідну профілактичну бесіду та попередила про відповідальність у разі вчинення протиправних дій.

Нині дільничні приділяють увагу і вимушеним переселенцям, які у зв’язку російською агресією переїхали до м. Бердичева: допомагають зорієнтуватися в місті та скоординовують з відповідними службами, передають інформацію про потреби волонтерам, самі беруть участь у наданні допомоги речами найпершої потреби.

Так, на вулиці міста до поліцейських звернулась жінка. Як з’ясувалось, пенсіонерка приїхала з Херсонщини та потребувала житла. Тож дільничні офіцери підказали жінці, куди саме звернутися для тимчасового поселення та залишили свої контакти для підтримки зв’язку у разі потреби.

Під особливим наглядом у дільничних – пенсіонери, адже вони через надмірну довірливість можуть потрапити у неприємності через шахрайські дії. Правоохоронці нагадують їм про обережність під час спілкування з незнайомцями і також залишають візитні картки.

Правоохоронці проводять бесіди й з батьками юних жителів району та нагадують про дотримання заходів безпеки, у тому числі й під час сигналів «Повітряної тривоги».

- Завдяки таким візитам громадяни безпосередньо спілкуються зі своїм дільничним офіцером, розповідають про проблеми, висловлюють побажання. А своєчасно надана ними інформація допомагає ефективно та швидко відреагувати на протиправні діяння, – прокоментував заступник начальника Бердичівського районного відділу поліції Олексій Заверуха.

Бердичівський районний відділ поліції

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь