Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На території Швайківської територіальної громади урочисто відкрили новий дитячий садочок – перший у Бердичівському районі за останні 15 років

Дата: 29.11.2021 15:12
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

Знакова подія зібрала у п’ятницю, 26 листопада жителів Швайківської територіальної громади у селі Слободище. Адже тут відбулося відкриття нового дитячого садочка «Сонечко», на яке роками чекали місцеві жителі. Нарешті завершити об’єкт соціальної сфери, що стояв недобудованим десятиліттями, стало можливим завдяки Програмі Президента України «Велике будівництво» та вагомій підтримці, яку отримала громада з боку народного депутата Богдана Кицака та голови Житомирської обласної адміністрації Віталія Бунечко.

З нагоди свята Швайківська громада зустрічала поважних гостей. Це голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, народний депутат України Богдан Кицак, голова Бердичівської районної державної адміністрації Людмила Димидюк, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов а також депутати Житомирської обласної ради Алла Мусевич, Павло Журбенко та Олександр Дмитрук.

«За два роки ми фактично побудували садочок, що вартує трохи менш як 10 млн. гривень і який буде відвідувати 30 діток. Ми сьогодні почули підприємців, які вже допомагають розвиватися освітньому закладу, що ще вони мали ходити у Слободищенський садочок. Мені надзвичайно приємно, що у рамках Програми Президента України «Велике будівництво» ми добудували черговий об’єкт. Я завжди казав, будівництво - це не почати робити, а добудувати. Мені надзвичайно приємно, коли активні громади які беруть участь у житті області, отримують нові дороги, отримують нові садочки» - зазначив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

 

На реконструкцію дитячого садочка у селі Слободище було витрачено близько 9,5 млн. гривень, роботи фінансувалися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку при частковому співфінансуванні Швайківської територіальної громади (7 млн 953 тис 552 грн. кошти державного бюджету, місцевого – 1 млн. 510 тис 254 грн.). Активну участь у залученні коштів з державного бюджету приймав народний депутат України Богдан Кицак.

«Команда, яка зібралася зараз на рівні області, на рівні громади, та на рівні Верховної ради України, ставить перед собою дуже амбітні завдання. У першу чергу – позавершувати ті довгобуди, які є на теренах Житомирської області. І якраз цей садочок не могли добудувати довгий період часу, що сильно напружувало і дратувало мешканців громади. Рівно до того моменту, поки не пришов новий голова і не сказав, що пора його завершувати, щоб можна було переключитися на нові задачі. Як результат – за декілька місяців зроблено усі будівельні роботи. Зараз маленькі діти та дошкільні педагоги отримали можливість навчатися і працювати в сучасних умовах, виховувати підростаюче покоління, закладати базові життєві принципи та цінності. Нашим наступним кроком у цьому напрямку стане реконструкція Мирославської школи» - наголосив народний депутат Богдан Кицак у своєму вітальному виступі.

Дошкільний навчальний заклад дійсно збудовано по-сучасному. Він зручний, енергоефективний, має нові меблі, власну сучасну котельню та харчоблок. У поповненні матеріально-технічної бази нового дитячого садочка взяли активну участь місцеві підприємці, які закупили набір посуду, постільну білизну, допомогли придбати пральну машину та інше. Допомогу усіх небайдужих високо оцінив голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян. До вітального слова також запросили ще одну людину, яка фактично весь цей час жила будівництвом, контролюючи якість виконання робіт та переймаючись долею дитячого садочка. Це – голова Бердичівської районної державної адміністрації Людмила Димидюк.

«Місцеві жителі знають, як довго тягнулося будівництво, скільки років вони чекали на цю знамену подію. Хочу від щирого серця подякувати людям, за сприянням яких вдалося зрушити проблему з місця. Це голова Житомирської державної адміністрації Віталій Бунечко та народний депутат України Боган Кицак. Кілька місяців праці та близько 9,5 млн. гривень знадобилося для того, щоб завершити недобудову. Можливо, Швайківській громаді в чомусь більше пощастило, ніж іншим громадам Бердичівського району. Перше капітальне будівництво дороги розпочалося у Швайківській громаді, відкриття першого за 15 років дитячого садочка на Бердичівщині – теж у Швайківській громаді. Багато в чому тут заслуга голови громади та самих місцевих жителів. Ви є тим локомотивом, який приходить до нас зі своїми проблемами, а ми доносимо їх голові Житомирської обласної державної адміністрації Віталію Бунечко та народному депутату Богдану Кицаку, які завжди нас чують і допомагають. Завдяки цьому Програма «Велике Будівництво» втілюється у життя на території Бердичівського району. Хочу ще раз подякувати кожному, хто допомагав у будівництві та у зміцненні матеріально-технічної бази дошкільного навчального закладу. Веселий дитячий сміх, який ми чуємо тут сьогодні – найкращий доказ того, що ми на вірному шляху і все робимо правильно. Спільними зусиллями і у постійній синергії ми зробимо наш великий об’єднаний Бердичівський район сильним та заможним» - заявила Людмила Димидюк.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь