Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про створення медичних пунктів тимчасового базування

Дата: 19.09.2024 11:33
Кількість переглядів: 10

      РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                                           БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

                                               ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

 

Сорок шоста сесія                         с.Райгородок                         VIIІ скликання

 

від  16.09.2024 року                                                                                  № 1177

Про створення медичних пунктів

тимчасового базування

 

З метою забезпечення доступності первинної медичної допомоги та долікарської медичної допомоги для населення віддалених від місця розташування амбулаторії, відповідно до ст. 351 Основ законодавства України про охорону здоров’я, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», розпорядження Кабінету міністрів України № 1013-р від 30.11.2016 «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я», наказу Міністерства охорони здоров’я України № 801 від 29.07.2016 «Про затвердження Положення про центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та положень про його підрозділи», спільного наказу Міністерства охорони здоров’я та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  № 178/24 від 06.02.2018 «Про затвердження порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги», ст. 32 Кодексу законів про працю, ст. 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»     Райгородоцька сільська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Вивести зі структури Комунального некомерційного підприємства «Райгородоцький ЦПМСД» Бердичівського району Житомирської області наступні фельдшерські  пункти: ФП с. Буряки, ФП с. Андріяшівка, ФП с. Обухівка, ФП с. Маркуші, ФП с. Кустин, ФП с. Л.Слобідка.
  2.  Створити  медичні пункти тимчасового базування за адресою:

-с. Буряки, вулиця Шевченка, будинок 5;

 c. Андріяшівка, вулиця Павла Ящука, будинок 6;

с. Обухівка, вулиця Віталія Лонського, будинок 53;

с. Маркуші, вулиця Незалежності,  будинок 39;

 с.  Лісова Слобідка, вулиця Братів Мицкевичів, будинок 9-А;

с. Кустин, вулиця Лісова, будинок 40-А.

3. Затвердити Положення про медичний пункт тимчасового базування (додається).

  1. Встановити, що медичний пункт тимчасового базування є місцем тимчасового базування медичного персоналу, де здійснюються заходи з надання первинної медичної допомоги, санітарно-просвітницького та профілактичного спрямування, консультації лікарями без проведення лікувально-профілактичних процедур, що потребують додаткового обладнання.

 

  1. Медичні пункти тимчасового базування, за адресами:

 с. Обухівка, вулиця Перемоги, будинок 8-А та с. Маркуші, вулиця Незалежності,  будинок 39  є місцем тимчасового базування медичного персоналу АЗПСМ ЦПМСД.

 

с. Буряки, вулиця Шевченка, будинок 5 та c. Андріяшівка, вулиця Павла Ящука, будинок 6  є місцем тимчасового базування медичного персоналу АЗПСМ с. Райгородок.

 

 с.  Лісова Слобідка, вулиця Братів Мицкевичів, будинок 9-А та с. Кустин, вулиця Лісова, будинок 40-А  є місцем тимчасового базування медичного персоналу АЗПСМ с. Озадівка.

 

  1. Директору Комунального некомерційного підприємства «Райгородоцький ЦПМСД» Бердичівського району Житомирської області  затвердити  структуру підприємства  в новій редакції.
  2. Дане рішення набирає чинності з 01 жовтня 2024 року.
  3.  Контроль за виконанням  рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань бюджету, комунальної власності, соціально-економічного розвитку.

  

 

 Сільський голова                                                           Максим САМЧИК

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про медичний пункт тимчасового базування

 

   1. Медичний пункт тимчасового базування (далі - МПТБ) організовується з метою підвищення доступності первинної медичної допомоги (далі - ПМД) та долікарської медичної допомоги для населення віддалених від місця розташування амбулаторій населених пунктів, працівників підприємств, установ та організацій.

   2. МПТБ є місцем тимчасового базування медичного персоналу амбулаторії, не входить у структуру КНП «Райгородоцький ЦПМСД” Бердичівського району Житомирської області та не має власної структури.

   3. МПТБ створюється за ініціативою Райгородоцької сільської  ради, за погодженням з директором  КНП «Райгородоцький ЦПМСД” Бердичівського району Житомирської області.

  4. МПТБ утримується за рахунок Райгородоцької сільської ради, яка  перераховує кошти на рахунок КНП «Райгородоцький ЦПМСД” Бердичівського району Житомирської області, яке  є балансоутримувачем цих приміщень.

  5. КНП «Райгородоцький ЦПМСД” Бердичівського району Житомирської області забезпечує додержання правил внутрішнього трудового розпорядку, забезпечує лікарськими засобами та виробами медичного призначення, забезпечує проїзд медичного працівника до МПТБ.

  6. У МПТБ медичні працівники здійснюють заходи з надання медичної допомоги, санітарно-просвітницького та профілактичного спрямування,  консультації лікарями  без проведення лікувально-профілактичних процедур, що потребують додаткового обладнання.

  7. Робота медичного персоналу амбулаторії у МПТБ здійснюється за графіком, затвердженим директором КНП «Райгородоцький ЦПМСД” Бердичівського району Житомирської області, погодженим із Засновником.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь