Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Досвід ветеранів вартий поваги» в Україні стартувала кампанія проєкту «Ти як?» за участі ветеранів

Дата: 12.03.2024 10:07
Кількість переглядів: 25

 

Мета кампанії – показати учасникам війни, що у нелегкому процесі відновлення можна отримати потрібну підтримку, а цивільним нагадати, що суспільство має ставитись з повагою до досвіду військових.

Все частіше військові повертаються зі служби в цивільне оточення, де більшість не проживали схожого досвіду. Це може бути ваш друг, сестра, сусід, однокурсник чи незнайомка в метро. Звичайні люди, яких ми бачимо щодня, чий досвід відрізняється від цивільних пересічних.

Для багатьох ветеранів перехід з військового життя до іншої реальності може бути непростим процесом, водночас їх шлях продовжується – вони так само прагнуть займатися улюбленою справою, закохуватись, подорожувати, навчатись і просто жити. Учасники війни щодня докладають сили для адаптації до нової реальності, тож цивільній частині суспільства важливо навчитись бути підтримкою у відновленні, проявляючи повагу та людяність.

Ветерани й ветеранки мають знати, що допомога поруч. Тому до кампанії також долучаються проєкти, благодійні фонди та громадські організації, готові надати професійну підтримку фахівців кожному й кожній. Знаходьте їх на howareu.com.

Досвід війни складний як для цивільних, так і тих, хто встав на захист держави. Проте він різний, і відмінність у пережитому може спровокувати нерозуміння, ніяковість та подекуди агресію. Що не варто запитувати у ветерана, як доречно подякувати чи запропонувати допомогу можна дізнатися у соцмережах та на сайті програми.

Тематична хвиля «Досвід ветеранів вартий поваги» є частиною комунікаційної кампанії «Ти як?» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я – ініціативи першої леді Олени Зеленської. Розроблена спільно з IREX та Державним департаментом США і впроваджується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь