Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про стан дотримання законодавства щодо забезпечення законності та правопорядку на території  Райгородоцької сільської ради .

Дата: 19.02.2024 09:38
Кількість переглядів: 25

РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від 14.02.2024 року                             с.Райгородок                                          № 12

 

Про стан дотримання законодавства щодо

забезпечення законності та правопорядку

на території  Райгородоцької сільської ради .

 

         Заслухавши та обговоривши звіт поліцейських офіцерів громади про стан забезпечення законності та правопорядку на території  Райгородоцької сільської ради за  2023 рік, виконавчий  комітет  сільської  ради відмічає, що забезпечення законності та правопорядку на території   сільської  ради  здійснюється  двома поліцейськими  офіцерами  громади – Коломієць Олександр Віталійович  та  Павлюк  Дмитро  Сергійович. Спільно з виконкомом сільської ради приймається ряд організаційних і практичних заходів спрямованих на посилення боротьби із злочинністю та профілактики правопорушень серед населення. Також, слід відмітити позитивну роботу поліцейських офіцерів громади за 2023 рік, направлену на стабілізацію забезпечення прав та свобод громадян, публічної безпеки та правопорядку, протидії злочинності на території Райгородоцької сільської  ради. Робота проведена поліцейськими офіцерами громади щодо протидії злочинності та протиправним проявам, сприяла зміцненню правопорядку та законності на території громади, зниженню загального рівня злочинності. Поліцейські офіцери громади здійснюють свої повноваження не лише на території ОТГ, а й залучаються до  виконання  службових  обов’язків  на  території  Бердичівського  району. Проводяться особисті прийоми громадян в приміщенні Поліцейської станції, що знаходиться в с.Райгородок. Здійснюється  контроль за дотриманням правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями суб’єктами підприємницької діяльності, проводяться  профілактичні бесіди з працівниками магазинів щодо заборони продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Перевіряються місце та умови проживання, місце роботи громадян, які звільнилися з місць позбавлення волі та власників зброї. Спільно з службою у справах дітей та КУ «Центр надання  соціальних послуг» проводиться перевірка родин, що опинились в складних життєвих обставинах. Приймається участь в комісійних виїздах для вирішення земельних спорів. На  території сільської  ради  встановлено 2 камери  відеоспостереження. За  участі  учнівської  молоді  організовано чотири  заходи  «Стань  помітним  у  темряві». Проводиться перевірка дотримання карантинних обмежень. За звітний період скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, злочинів скоєних у громадських місцях на підвідомчій території сільської ради не було. Але є ще випадки фактів порушення громадського порядку: це поява в громадських місцях в нетверезому стані, вчинення бійок і сварок, а також зчинення крадіжок. За період роботи 2023 року було розглянуто 270 заяв, розкрито  25 злочинів. Притягнуто до адміністративної відповідальності 520 осіб. Найбільш  поширеними та  масовими із  них  є :

ст.44.3-5 осіб, (за незаконне  виробництво, придбання,  зберігання,перевезення, пересилання наркотичних засобів без  мети  збуту в  невеликих  розмірах); ст.51– 4 осіб, (за дрібне  викрадення  чужого  майна);

ст.126 -28 осіб, (за  керування  транспортним  засобом  особою, яка не  має відповідних  документів на  право керування таким транспортним  засобом  або  не  пред’явила  їх  для  перевірки, або  стосовно  якої  встановлено тимчасове  обмеження  у  праві користування  транспортними  засобами);

 ст.130 -9 осіб,( за  керування  транспортним  засобом у  стані  алкогольного  чи  наркотичного сп’яніння,порушення  правил  торгівлі  пивом,  алкогольними, слабоалкогольними   напоями   і тютюновими  виробами );

ст.156- 4особи,(за порушення  правил  торгівлі  пивом,  алкогольними, слабоалкогольними напоями  і  тютюновими виробами).

 ст.173 – 11 осіб,( за  дрібне  хуліганство );

ст. 175.1 - 44 особи, (за  куріння  тютюнових  виробів у  заборонених  місцях); ст.176 – 118 осіб, (за  виготовлення, зберігання  самогону та  апаратів  для  його  виготовлення;)

 ст.177 -2 особи, (за  придбання  самогону та  інших міцних  спиртних  напоїв домашнього вироблення);

ст.178 –43 особи, (за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у  заборонених  місцях або  поява  у  громадських місцях  у  п’яному  вигляді); 

           З метою запобігання виникненню умов, що сприяють вчиненню правопорушень, зміцнення законності, правопорядку, протидії корупційним та злочинним проявам, керуючись підпунктом 2 пункту "а" статті 38, частиною 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради

 

В И Р І Ш И В:

         1.Звіт поліцейських офіцерів громади по профілактиці злочинності та охорони громадського порядку на території ОТГ за 2023 рік прийняти до відома (додається).

2. Роботу поліцейських офіцерів  громади  за  2023  рік вважати задовільною.

3.Рекомендувати поліцейським офіцерам громади:

3.1.Забезпечити ефективне реагування на заяви, звернення громадян, установ та підприємств, вживати заходів на підвищення результативності роботи по їх вирішенню.

         3.2.Проводити цільові профілактичні заходи, спрямовані на дотримання законодавства у сфері безпеки дорожнього руху.

3.3.Здійснювати аналіз причин та умов скоєння правопорушень на ґрунті пияцтва і наркоманії та працювати з особами, які їх вчиняють.

3.4.Організовувати рейди - перевірки домогосподарств громадян населених пунктів громади з метою проведення профілактичної роботи населення по профілактиці і боротьбі зі злочинністю на території громади.

3.5.Проводити профілактичну роботу з учнями загальноосвітніх закладів та молоддю населених пунктів громади, внутрішньо переміщеними особами.

3.6.Здійснювати контроль за виконанням підприємцями заборони щодо продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів, дотримання режиму роботи закладів торгівлі.

3.7. Вести чіткий контроль за особами, які пройшли лікування від залежності алкоголю, наркотиків, сприяти їх працевлаштуванню; активізувати роботу щодо вчасного виявлення осередків самогоноваріння та незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речових, прекурсорів.

3.8. Проводити профілактичні заходи щодо виявлення та взяття на облік осіб, які зловживають спиртними напоями, вчиняють правопорушення.

3.9.Постійно поновлювати інформаційний банк про неблагополучні сім’ї, неповнолітніх та громадян,  схильних до правопорушень, бродяжництва, пияцтва та вживання наркотичних речовин.

3.10. Посилити  профілактичну  роботу та частіше проводити бесіди з учнівською та сільською молоддю по ознайомленню і роз’ясненню чинного правового законодавства.

4. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

 

 Сільський голова                                          Максим  САМЧИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь