Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про встановлення меж зони санітарної охорони водозабору ТОВ «СПІКО» свердловина № 2606 Мирнецького родовища підземних питних вод, шо розташований в с. Мирне, вул. Козацька, 151А Бердичівського району, Житомирської області

Дата: 24.11.2023 14:58
Кількість переглядів: 45

    • РАЙГОРОДОЦЬКА  СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   РІШЕННЯ

 

Тридцять восьма сесія                     с.Райгородок                           VIІI скликання

 

від 21.11.2023 року                                                                                        №  968    

 

 

Про встановлення меж зони санітарної охорони

водозабору ТОВ «СПІКО» свердловина № 2606

Мирнецького родовища підземних питних вод,

шо розташований в с. Мирне, вул. Козацька, 151А

Бердичівського району, Житомирської області

 

Керуючись ст.93 Водного кодексу України, відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 15 Закону України "Про охорону навколишнього середовища", ст.28 Закону України «Про курорти», Постанови Кабінету Міністрів України від 18.12.1998 року № 2024 «Про правовий режим зон санітарної охорони водних обʼєктів», Положення "Про порядок проектування і експлуатації зон санітарної охорони джерел водопостачання і водопроводів господарсько-питного призначення», з метою запобігання забруднення водозабору ТОВ «СПКО» Мирнецького родовища (свердловина № 2606) підземних питних вод, що розташований в с.Мирне, вул. Володарського, 1514, Житомирської області, враховуючи погодження органів, що реалізують державну політику: у сфері розвитку водного господарства, у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, обласної державної адміністрації, сільської ради, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури та екології, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1.       Затвердити межі зон санітарної охорони водозабірної свердловини № 2606 згідно з додатком I.

  1. Затвердити план санітарно-оздоровчих заходів в межах зони санітарної охорони водозабору ТОВ «СПІКО» свердловина № 2606 підземних питних вод, що розташований в с. Мирне, вул. Козацька, 151А, Житомирської області згідно з додатком 2.
  1. ТОВ «СПІКО», забезпечити виконання санітарно-оздоровчих заходів, передбачених в додатку 2 та встановити постійний контроль за санітарним станом і охороною мінеральної природної води в межах зони санітарної охорони водозабірної ділянки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.12.1998 №2024 "Про правовий режим зон санітарної охорони водних обʼєктів"
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань дотримання законності правопорядку та депутатської етики.

 

 

 

Сільський голова                                                         Максим САМЧИК

Про встановлення меж зони санітарної охорони водозабору ТОВ «СПІКО» свердловина № 2606 Мирнецького родовища підземних питних вод, шо розташований в с. Мирне, вул. Козацька, 151А Бердичівського району, Житомирської області

 

 

Додаток №1

до рішення Райгородоцької  сільської ради від 21.11. 2023 року № 968

 

 

Межі зон санітарної охорони

водозабору ТОВ «СПІКО» Мирнецького родовище (свердловина № 2606) підземних питних вод,

що розташований в с. Мирне Житомирської області

 

Враховуючи конкретну геологічну будову та гідрогеологічні умови водозабору ТОВ «СПІКО»Мирнецького родовища (свердловина №°2606) підземних питних вод, свердловина вc.Мирне Житомирської області, що призначені для питних та санітарно-гігієнічних, виробничих потреб, санітарно-топографічну характеристику місцевості в районі водозабору, проектних документів, встановити три пояси режиму зони санітарної охорони:

- перший пояс (суворого режиму), у який входить територія розташування водозабору та водозабірних споруд;

- другий та третій пояси (обмежень і спостережень відповідно), в які входить територія, яка призначена для охорони підземних вод від забруднення.

Джерелом питних підземних вод є свердловина № 2606

№ п/п

Відомчий номер

свердловини

 

Адреса розташування свердловини

Географічні координати водозабірної свердловини:

 

Абсолютна відміткагирла

свердловини, м

1

2

3

4

5

1

2606

с. Мирне,ТОВ «СПКО»

49°53'13,034"ПШ

28°32'27.609"С×Д

261,0

 

Свердловина №2606 облаштована насосною станцією першого підйому води, які розташовані в підземній надкаптажній споруді глибиною 4,0м. Свердловинаоблаштовананаголовком. Обсадна колона обрізана на висоті 0,5м відпідлогиколодязя. Сверловина з насосною станцієюоблаштованітрьомабетоннимикільцямидіаметром 1,5м. Технічнийколодязьзверхунакривається люком, а підземнанасоснастанція- металевоюкришкоюіз замком. Вентиляціяробочоїкамерисвердловини і насосноїстанціївитяжна, природна. Витяжкаповітряздійснюється через повітропровід, обладнанийзасувкою і парасолькою круглою. Перший пояс зонисанітарноїохорони (суворого режиму) для свердловини№ 2606водозабору встановитивідповідно ДБН В. 2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішнімережі та споруди», розд.15 підроз. 15.1-15.2 п.15.2.1.1, підрозділ 17.1.4-17.1.6. ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішнімережі та споруди», розмірами 6,1×4,7м у форміпрямокутниканавколосвердловини.

Другий пояс зонисанітарноїохоронивстановити для св. №2606 - радіусом 101 м відповілногідродинамічнихрозрахунків.

Третій пояс зонисанітарноїохоронивстановити для св. № 2606 - радіусом 714м ,відповідногідродинамічнихрозрахунків.

У межахвизначенихпоясівобовʼязковим є дотриманнявсіхсанітарних норм, вимог і заходів, якіпередбаченічиннимсанітарним та природоохороннимзаконодавствомУкраїни (ЗУ «Про питну воду та питневодопостачання» від 10.01.2002р. № 2918-II, Водний Кодекс України, Постанова КМ України «Про правовий режим зон санітарноїохорониводнихобʼєктів» від 18.12.1998p. № 2024, а такожБудівельними нормами і правилами ДБН В.2.5-74:2013"Водопостачання. Зовнішнімережі та споруди", розділ 15 "Зонисанітарноїохорони", розділ 17«Будівельнірішення і конструкціїбудівель та споруд» п. 17.1.4-17.1.6.

 

 

 

 

Сільський голова                                                         Максим САМЧИК

 

 

Додаток №2

до рішення Райгородоцької  сільської ради від 21.11.2023 року №968

 

 

ПЛАН

санітарно-оздоровчихзаходів в межах зон санітарноїохорони

водозабірноїсвердловини№ 2606 ТОВ «СПІКО»

Заходи щодопершого поясу ЗСО

  1. Забезпеченняпостійного контролю санітарного стану території зон, за режимом безаварійноїексплуатації систем водо- і теплопостачання, каналізаціїпідприємства, водовідведенняталихдощових вод за межі зон;
  2. Веденнямоніторингупідземних вод (режим рівнів, контроль якості, облікводовідбору);
  3. 3абезпечення повного контролю технічного стану і експлуатаційнихпараметрів (у тому числігерметичністьустя, цілісністьобсадних труб) діючихсвердловин. При виявленнізначнихвідхиленьвідбудівельнихексплуатаційних характеристик та порушеннітехнічногостанусвердловини - виконаннякапітального ремонту абосанітарно-технічного тампонажу свердловин.

 

Заходи щодо другого та третьогопоясівЗСО

  1. 3дійснювати нагляд за тампонуванням (абовідновленням) всіхстарих, недіючих, дефектнихабо неправильно експлуатованихсвердловин та шахтнихколодязів, якістворюютьнебезпекузабрудненняводоноснихгоризонтів, щовикористовуються.
  2. Регулюванняусіхвидівбудівництва та їхцентралізованеводопостачання, каналізування, відведеннязабрудненихповерхневих вод.
  3. Регулюванняусіхвидівбудівництва та їхцентралізованеводопостачання, каналізування, відведеннязабрудненихповерхневих вод.

 

 

Сільський голова                                                          Максим САМЧИК

 

 

 

Заходи по збереженню якості та попередженню забруднення

охорони водозабору ТОВ «СПІКО»»

свердловини №2606 підземних питних вод,

що розташований в с. Мирне, вул. Козацька, 151А

Житомирської області

 

1. Встановити, що в межах 1-го поясу (зон суворого режиму) забороняється:

  • проведення будівельних робіт не повʼязаних з потребами водозабору;
  • утримання та випас худоби:
  • використання території під городи:
  • застосовувати отрутохімікати.

 

2. Встановити, що в межах другого поясу зони санітарної охорони забороняється:

  • будівництво обʼєктів і споруд, не повʼязаних з водозабором;
  • проведення гірничих та інших видів робіт не повʼязаних з безпосереднім упорядкуванням території;
  • забруднення території сміттям, гноєм, відходами промислового виробництва та іншими відходами;
  • розміщення складів, пестицидів та мінеральних добрив, накопичувачів твердих відходів, шламосховищ та інших обʼєктів, які створюють небезпеку хімічного забруднення підземних вод;
  • зберігання і застосування мінеральних добрив та пестицидів;
  • закачування відпрацьованих (зворотних) вод у підземні водоносні горизонти, підземне складування твердих відходів та розробка надр землі.

 

3. В межах третього поясу ЗСО заборонити:

  • розміщення складів пестицидів і мінеральних добрив, накопичувачів промислових стічних вод, нафтопродуктів, що створюють небезпеку хімічного забруднення;
  • застосування мінеральних добрив, а також органічних добрив без біотермічної обробки;
  • буріння нових свердловин, переобладнання та ліквідація діючих свердловин здійснюється лише за обовʼязковим погодженням з органами державної санітарно-епідеміологічної служби, міської ради та управляння з охорони навколишнього природного середовища.

 

 

Сільський голова                                                          Максим САМЧИК

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь