Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Понад 25 тисяч гривень жителі Бердичівщини поклали у кишені шахраїв: поліція застерігає від небезпеки

Дата: 18.09.2023 08:34
Кількість переглядів: 66

Фото без описуД

нями до Бердичівського райвідділу поліції звернулися одразу двоє жителів громад із заявами про ошуканство.

 

У першому випадку 22-річний житель Вчорайшенської громади після розмови із чоловіком, який назвався представником банку, втратив 20 тисяч гривень.

 

Незнайомець у телефонній розмові повідомив про блокування банківської картки. Він запропонував свою допомогу і заявник виконав усі його рекомендації, у тому числі, вказав й конфіденційні данні картки. А через деякий час помітив, що його ошукали.

 

А 26-річня бердичівлянка розмістила оголошення про продаж дитячого одягу на одному зі спеціалізованих сайтів у мережі Інтернет.

 

Жінці у месенджер написала нібито покупець, яка хотіла придбати товар. Незнайомка запропонувала перейти за наданим нею посиланням для підтвердження платежу та натиснути цифру «1». Заявниця нічого не підозрюючи, виконала вимогу аферистки. Але замість отримання прибутку вона втратила понад 5 тисяч гривень. З’ясувалося, що жінка перейшла на фішинговий сайт.

 

У всіх зазначених випадках правоохоронці проводять розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до правопорушень осіб.

 

Водночас бердичівські поліцейські закликають громадян дотримуватись правил інформаційної безпеки:

 

- перевіряйте будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів. Ніколи й нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, паролі, що надходять в SMS-повідомленнях;

 

- пам’ятайте, працівники банку ніколи не телефонують, щоб дізнатись зазначену інформацію. Якщо ви сумніваєтесь у почутому від незнайомців, передзвоніть самі, але вже на офіційний номер телефону банку. Він зазначеній у вас на картці. Або завітайте до найближчого банківського відділення особисто. Інших способів вирішити проблемні питання не існує!;

 

-під час продажу на інтернет-майданчиках не переходьте за сторонніми посиланнями, наданими вам в особистій переписці та не вказуйте персональні дані на сторонніх ресурсах (номер та термін дії банківської картки, PIN-код, CVV2/CVC2 коди, паролі).

 

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим!

 

Бердичівський районний відділ поліції

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь