Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Вашу картку заблоковано…» – поліція застерігає про ще один вид шахрайської схеми

Дата: 20.06.2023 08:54
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Зазвичай невідомий абонент називається працівником банку або оператором мобільного зв’язку чи торгівельної інтернет-платформи. Під приводом надання допомоги для «захисту» банківського рахунку чи проведення «безпечного» переказу коштів або «покращення зв’язку», пропонують назвати конфіденційну інформацію по картці, перейти за надісланим посиланням або ж натиснути комбінації клавіш на мобільному. У результаті шахрай отримує доступ до чужого банківського рахунку.

Схожа неприємність днями трапилася з 78-річною бердичівлянкою. До жінки зателефонував невідомий та назвався працівником фінансової установи. Він повідомив про блокування банківського рахунку у зв’язку з несанкціонованим зняттям коштів з її картки. Він запропонував свою допомогу і жінка виконала усі його рекомендації. Зокрема, і вказала конфіденційні відомості, після чого з рахунку пенсіонерки було знято 56 тисяч гривень.

Поліцейські встановлюють осіб, причетних до шахрайства та нагадують правила, які допоможуть убезпечити себе від подібних злочинних посягань:

- перевіряйте будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів. Ніколи й нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, паролі, що надходять в SMS-повідомленнях;

- пам’ятайте, працівники банку ніколи не телефонують, щоб дізнатись зазначену інформацію. Якщо ви сумніваєтесь у почутому від незнайомців, передзвоніть самі, але вже на офіційний номер телефону банку. Він зазначеній у вас на картці. Або завітайте до найближчого банківського відділення особисто. Інших способів вирішити проблемні питання не існує!

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим.

Бердичівський районний відділ поліції

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь