Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поліція Бердичівщини застерігає: грошова допомога не призначається у месенджерах та соціальних мережах!

Дата: 13.06.2023 13:44
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Шахраї використовують складний матеріальний стан жителів нашої країни та, під приводом надання грошової допомоги, отримують доступ до банківських рахунків. Зазвичай це відбувається через розміщення у соціальних мережах інформації, що дуже схожа на офіційну.

Користувачі, повіривши у достовірність таких повідомлень, переходять за наданими посиланнями та опиняються на ресурсах, візуально схожих на сторінки банківських установ або державних сервісів. Там же їм пропонують увести реквізити власних банківських карток. Таким чином зловмисники отримують повний доступ до чужих фінансових рахунків.

12 червня до Бердичівського райвідділу поліції звернулась жителька Ружинської громади із заявою про подібне ошуканство. 44-річна жінка перейшла за фейковин посиланням та «подарувала» шахраям 20 тисяч гривень. Тож нині за вказаним фактом тривають відповідні перевірки.

Водночас поліцейські застерігають громадян від необачного розголошення особистих відомостей на сторонніх ресурсах:

- безпечно спілкуватися з представниками державних та міжнародних громадських організацій онлайн ви можете, якщо особисто здійснювали перехід у месенджери через їх офіційний сайт;

- сторонні посилання на онлайн-ресурси, навіть від знайомих, розцінюйте як недостовірну та небезпечну інформацію, що може призвести до фінансових втрат;

- під час оформлення електронних заявок, пов’язаних із зазначенням особистої інформації, звертайте увагу, чи знаходитеся ви на захищеному Інтернет-ресурсі (його адреса повинна починатися з https://, у деяких браузерах також стоїть піктограма «замок»).

- звертайте увагу на адресний рядок на посиланні переходу. Незначні зміни в електронній адресі можуть привести вас на абсолютно інший сайт (наприклад, замість gmail.com може бути gmeill.co).

- не встановлюйте на свої комп’ютери, телефони чи інші гаджети стороннє програмне забезпечення, яке вам пропонують невідомі особи для нібито отримання соціальної допомоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь