Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЖИТОМИРЩИНА ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО ПРОЕКТУ USAID

Дата: 27.10.2022 15:26
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

В Житомирі відбулася презентація міжнародного проекту  «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». Він розрахований на п’ять років, а кошти на його фінансування виділені  Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Проект реалізується  спільно з Міністерством охорони здоров’я  України  --  з метою підтримки реформ у сфері громадського здоров’я в Україні, підвищення готовності протистояти загрозам громадському здоров’ю, зміцнення послуг з імунізації та розширення послуг у сфері психічного здоров’я для вразливих верств суспільства, які зазнали впливу війни Росії проти України.

Житомирська область обрана однією з пілотних для реалізації проекту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» -- разом з Київською, Чернігівською, Вінницькою, Одеською, Івано-Франківською, Тернопільською та Чернівецькою областями. У цих регіонах реалізовуватимуться основні завдання проекту: попередження, виявлення та реагування на загрози громадському здоров’ю; забезпечення надання критично важливих функцій громадського здоров’я у кризовий період; посилення стійкості громад до потенційних ризиків громадського здоров’я; розширення доступу до послуг у сфері психічного здоров’я.

 Для презентації проекту до Житомира завітали його представники, а також фахівці  Центру громадського здоров’я МОЗ України.  У Житомирському медичному  інституті  відбулося обговорення основних напрямків проекту, а також нагальних потреб Житомирської області у сферах його реалізації. Поміж яких – боротьба з коронавірусною інфекцією; проведення рутинних вакцинацій; поставки та логістика вакцин; механізми реагування на надзвичайні ситуації; кризові комунікації; доступність послуг психічного здоров’я; особливості,  викликані війною; медична статистика і моніторинг епідеміологічної ситуації тощо.

Після проведення презентацій та панельних дискусій гості завітали до ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», який приймає  активну участь у реалізації проекту.  Виконувач обов’язків генерального директора Роман Зелінський ознайомив гостей з роботою установи. Під час обміну думками було обговорено ключові напрямки залучення Житомирського ОЦКХП до участі в проекті USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».  

 

Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи  ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь