Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Завершився перший тиждень навчання в закладах освіти Райгородоцької громади

Дата: 09.09.2022 09:58
Кількість переглядів: 650

Фото без опису

Підготовка до навчального 2022-2023 року розпочалась заздалегідь, ще у червні поточного року. Розуміючи, що  рік буде особливим для всіх учасників освітнього процесу, так як проходитиме в умовах воєнного стану, питання підготовки освітніх закладів неодноразово обговорювалось на засіданнях виконавчого комітету. Так, за результатами обговорень члени виконкому затвердили перелік  першочергових заходів з підготовки шкіл та дошкільних закладів, утворили комісію для обстеження стану готовності захисних споруд цивільного захисту даних закладів з метою надання пропозицій щодо виділення коштів з місцевого бюджету для усунення виявлених недоліків.

Маючи тверде переконання, що якість освіти в умовах війни – це гарантія майбутніх перемог, керівництво громади, члени виконкому, депутати сільської ради, працівники навчальних закладів вирішили докласти максимум зусиль для того, щоб  створити безпечні умови в школах, дошкільних закладах, аби діти могли повернутись до традиційного навчання.
А наявність надійних укриттів – головний аргумент для того, щоб заклади почали працювати офлайн. Тому, щоб забезпечити безпеку дітей та працівників, на облаштування укриттів було виділено з бюджету громади майже 300 тис.грн.  Як результат маємо в громаді 6 власних укриттів (у Маркушівському, Озадівському, Райгородоцькому ліцеях, Гардишівській гімназії, Андріяшівській початковій школі та Романівському дошкільному навчальному закладі) та 1 укриття, орендоване у релігійної громади, в селі Велика П'ятигірка.

Завдяки проведеній злагодженій роботі на сьогодні з 16 навчальних закладів громади у форматі офлайн працюють 13. Для забезпечення ефективного очного навчання налагоджено підвезення дітей до закладів освіти двома шкільними автобусами та ще одним автобусом, який надається перевізником в рамках надання оплачуваних послуг з перевезення.

Відновлення освітнього процесу у звичному форматі важливо для всіх учнів, але особливо для першокласників та майбутніх випускників. Першачки  мають налагодити контакт з першою вчителькою, звикнути до дисципліни, пройти соціалізацію, дізнатись, що таке взагалі навчання. І тут без очної форми навчання — ніяк. А дев'ятикласники, одинадцятикласники потребують серйознішої підготовки перед вступом до інших навчальних закладів.

Кожен з нас зараз має свою місію – наші військові роблять усе, щоб здобути перемогу, а наша місія – зробити все від нас залежне, щоб у дітей було нормальне життя: зі школою, знаннями, а, отже,  з перспективами. 

Тож бажаємо усім учасникам навчального процесу та батькам наснаги, успіхів, оптимізму, невичерпних моральних і фізичних сил, а головне — скорішого переможного миру, щоб нарешті всі діти могли повернутися до звичного шкільного життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь