Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Бердичеві поліцейські припинили майже сотню порушень Правил дорожнього руху водіями мототранспорту

Дата: 09.08.2022 14:26
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

У рамках превентивних заходів «Мопед» поліцейські проводять профілактичні бесіди з водіями такого транспорту, роз’яснюють необхідність дотримання швидкісних режимів, правил маневрування та заходів безпеки.

За два тижні превентивних заходів патрульні припинили більш як 80 порушень ПДР, учинених водіями мототранспортних засобів, 8 з них стосувались керування у стані сп’яніння, ще 25 водіїв не мали відповідних документів та у 17 випадках – нехтували мотошоломами.

Так, 6 серпня на одній із вулиць райцентру працівники сектору реагування патрульної поліції виявили водія скутера, який порушив встановлені обмеження пересування під час комендантської години. Відтак його транспортний засіб зупинили. У ході перевірки документів інспектори помітили у 46-річного керманича явні ознаки сп’яніння, також у нього не було посвідчення водія. За бажанням чоловіка медичний огляд проводився лікарями, які й підтвердили його стан сп’яніння.

У неділю, 7 серпня, близько 11.00, інспектори СРПП зупинили мопед «Honda lead» під керування 28-річного місцевого жителя. Водій знаходився без мотошолому. У ході перевірки документів  патрульні помітили у керманича явні ознаки сп’яніння. Згодом за результатами медичного освідування, у водія було зафіксовано 0,72 проміле алкоголю в крові. До того ж минулого року він був позбавлений права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Цього ж дня, увечері, за схожих обставин патрульні зупинили й 23-річного водія мототранспорту. Парубок керував мопедом без мотошолому. Як виявилося, молодик також знаходився у стані алкогольного сп’яніння, що було зафіксовано алкотестером – 0,47 проміле алкоголю в крові.

Відтак інспектори Бердичівського райвідділу склали відносно названих водіїв адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці закликають до уважності та відповідальності під час керування мотоциклами або мопедами. Шановні водії, дотримуйтесь заходів безпеки, за жодних обставин не сідайте за кермо напідпитку, будьте взаємоввічливими учасниками дорожнього руху!

Бердичівський районний відділ поліції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь