Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження Положення про службу  з перевезення осіб з інвалідністю та дітей  з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового  апарату

Дата: 27.04.2021 09:13
Кількість переглядів: 268

УКРАЇНА                                   

 РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА    

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   Р І Ш Е Н Н Я

Дев’ята сесія                                                                                 VIII скликання

від 22.04.2021р.                                                                                           № 205

     

Про затвердження Положення про службу

 з перевезення осіб з інвалідністю та дітей

 з інвалідністю, які мають порушення

опорно–рухового  апарату

 

          Відповідно до статті 19 Конституції України, статей 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про соціальні послуги», указу Президента України «Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» від 18 грудня 2007 року № 1228, Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату» від 14 березня 2018 року № 189 (зі змінами) та з метою поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та забезпечення соціальних гарантій, встановлених Конституцією України,  враховуючи рекомендації постійної комісій сільської ради з питань бюджету, комунальної власності, соціально-економічного розвитку, сільська рада

 ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Положення про службу з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно –рухового апарату (додаток 1).
  2. Передбачити в бюджеті на 2021 рік видатки на фінансування служби з перевезення.
  3. Передбачити в штатному розписі КУ «Центр соціальних послуг» Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області посаду водія служби з перевезення (непосадова особа) з часу виділення Фондом соціального захисту інвалідів для громади спеціально обладнаного автомобіля для забезпечення перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно– рухового апарату.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника сільського голови Коріненка О.Д.

             Сільський голова                                           Максим  САМЧИК

 

Додаток 1

                  до рішення сільської ради

                                                                               від  22.04.2021 №  205              

 

 

Положення

про службу з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю,

які мають порушення опорно–рухового апарату

 

I. Загальні положення

1. Автотранспортне обслуговування службою з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату (надалі - Служба) та проживають на території Райгородоцької сільської територіальної громади Бердичівського району Житомирської області є одним із видів соціальних послуг, які надаються відділом соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області та КУ «Центр соціальних послуг» Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області.

2. Служба утворюється рішенням сесії Райгородоцької сільської ради та  діє  на  території Райгородоцької сільської територіальної громади Бердичівського району Житомирської області.

3. Послуги Служби надаються особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату та проживають на території Райгородоцької сільської територіальної  громади Бердичівського району Житомирської області до підприємств, установ і організацій різної форми власності та підпорядкування, банківських установ, медичних установ, органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, протезно-ортопедичних підприємств, для взяття участі в культурно-масових заходах, які проводяться в громаді, районі, на державні свята тощо. Вищезазначені послуги надаються не частіше одного разу на місяць до обласного центру та до двох разів на місяць в межах району, крім транспортування до закладів охорони здоров’я та у разі потреби в екстреній медичній допомозі. При одночасному виклику спецавтомобіля  перевага надається заявникам, котрі повинні дістатись до медичних закладів, установ.

Не використані транспортні послуги за місяць на наступний місяць не переносяться.

4. Служба у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, Указами Президента України, Постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів, наказами Міністерства соціальної політики України, розпорядженнями Райгородоцького сільського голови, іншими нормативно - правовими документами та даним Положенням.

5. Спеціально обладнаний автомобіль знаходиться на балансі Комунальної установи «Центр соціальних послуг» Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області.

6. Основні поняття, які застосовуються в даному Положенні:

6.1. Замовник послуги з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату –  Райгородоцька сільська рада Бердичівського району Житомирської області.

6.2. Виконавець послуги – служба з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату,  відділ соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області, Комунальна установа «Центр соціальних послуг» Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області.

6.3. Одержувачі послуги – особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату.

7. Фінансування надання послуг з перевезення здійснюється Райгородоцькою сільською радою Бердичівського району Житомирської області, а також можливе за рахунок благодійних та громадських організацій, фондів та приватних осіб.

 

II. Мета і завдання служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату:

1. Основною метою Служби є розширення соціальних послуг, поліпшення якості життя осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату.

2. Для досягнення зазначеної мети Райгородоцька сільська рада Бердичівського району Житомирської області:

- створює умови щодо  поліпшення якості життя осіб  з  інвалідністю та дітей з  інвалідністю, які  мають порушення опорно – рухового  апарату;

- надає транспортні послуги;

- утримує автотранспорт у належному технічному стані.

 

III. Порядок прийому заяв та умови використання спецавтотранспорту:

1. Послуга з перевезення особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно – рухового апарату, зареєстровані та проживають на території Райгородоцької сільської територіальної громади Бердичівського району Житомирської області,  надається безкоштовно.

2. Для отримання права користування послугою одержувачу або довіреній особі необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області та надати такі документи:

- заяву;

- довідку про наявність групи інвалідності.

3. Заяви на обслуговування спецавтотранспортом приймаються від осіб з інвалідністю, представників осіб з інвалідністю, соціальних працівників Комунальної установи «Центр соціальних послуг» за три дні до запланованого виїзду за вказаною адресою. Заяви приймає відповідальний працівник  Комунальної установи «Центр соціальних послуг» Райгородоцької сільської ради та реєструє в журналі реєстрації заяв.

4. Організація роботи по прийому заявок на перевезення здійснюється директором Комунальної установи «Центр соціальних послуг» із понеділка по четвер з 9.00 год. до 17.00 год., у п’ятницю  - з 9.00 год. до 16.00 год.

5. На кожне замовлення послуги відповідним спеціалістом формується маршрут поїздки, який видається водію напередодні виконання замовлення.

6. Супровід замовника здійснює соціальний робітник або представник особи з інвалідністю чи дитини з інвалідністю, які мають порушення опорно – рухового апарату. У маршрутному листі водія виїзд затверджується підписом замовника про виконану заяву (додаток 1).

7. Не допускається використання спецавтотранспорту для:

- перевезення громадян, якщо в наявності у них або членів їх родин є у користуванні автомобільний транспорт, у тому числі отриманий через органи

соціального захисту населення;

- перевезення громадян, які надають соціальні послуги фізичній особі та отримують щомісячну компенсаційну виплату, допомогу на догляд в установленому законодавством порядку;

- особистих поїздок працівників  КУ «ЦСП».

8. Відповідальна особа щоквартально підводить підсумки з питань діяльності Служби:

- кількість заявок (колективних, індивідуальних);

- рейтинг маршрутів (лікувально–профілактичні, соціально – освітні, соціально – побутові, культурні спрямування тощо);

- загальна тривалість маршрутів (найдовший, найкоротший);

- загальні підсумки наданих послуг (кількість часу, витраченого на одну особу, загальна вартість однієї послуги тощо).

9. Питання, не врегульовані цим Положенням, вирішуються в індивідуальному порядку КУ «ЦСП» Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області та відділом соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області.

 

IV. Права і обов'язки замовника та виконавця:

1. Одержувачі мають право на:

- повагу, компетентність, неупереджене ставлення з боку працівників Служби;

- якісне надання соціальної послуги;

- вчасний та професійний розгляд особистих заяв та скарг працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг» Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області.

2. Одержувачі зобов’язані:

- після закінчення поїздки підтвердити особистим підписом або підписом супроводжуючої особи фактичний пробіг та маршрут автомобіля і час його використання;

- попередити виконавця не пізніше ніж за 24 години до запланованої поїздки про її необхідність або скасування;

- дотримуватись правил графіку роботи виконавця;

- з повагою ставитися до працівників виконавця;

- бережливо ставитися до майна виконавця.

3. Виконавець:

 - організовує роботу по транспортному обслуговуванню та несе персональну відповідальність за виконання покладених на них завдань;

 - у межах своєї компетенції вирішує питання добору кадрів, затверджує  функціональні обов’язки працівників, вживає заходів заохочення, а у разі порушень трудової дисципліни чи невиконання функціональних обов'язків - накладає стягнення;

дотримується вимог з охорони праці, виробничої, санітарної і протипожежної безпеки;

відповідає за ведення обліку та складання звітності;

несе відповідальність за своєчасну організацію і якісне надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно – рухового апарату;

здійснює контроль за порядком надання послуги спецавтотранспортом.

 

V. Керівництво службою з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату

1. Керівництво Службою  здійснює директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області:

- визначає ступінь відповідальності за виконання покладених на Службу  завдань;

- вносить пропозиції Райгородоцькому сільському голові щодо структури, штатного розпису, кошторису витрат Служби у межах граничної чисельності та нормативних актів з цих питань.

 

VI. Контроль за діяльністю служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно–рухового апарату

1. Контроль за якістю надання соціальної послуги спецавтотранспортом, за діяльністю Служби, перевірку її роботи здійснює засновник – Райгородоцька сільська рада Бердичівського району Житомирської області та інші уповноважені органи відповідно до чинного законодавства України.

2. Відповідальність за використання спецавтотранспорту за цільовим призначенням, утримання спецавтотранспорту в належному технічному стані, економію пального, виконання службових обов’язків та дотримання виробничої дисципліни водієм, покладається на КУ «ЦСП», що надає послуги спецавтотранспорту.

3. Витрати на надання соціальної послуги з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно – рухового апарату спецавтотранспортом проводяться за кошти місцевого бюджету, за рахунок благодійних та громадських організацій, фондів та приватних осіб, в межах бюджетних призначень, на підставі розрахунків про виконаний обсяг соціального перевезення, маршрутних листів.

 

Сільський голова                                          Максим САМЧИК

                                                                                                                

                                                                                                  Додаток

                                                                  до Положення                                                                  про службу з перевезення осіб

з інвалідністю та дітей з інвалідністю,які мають порушення опорно–рухового апарату

 

КАРТКА ОБЛІКУ

послуг з перевезення осіб з інвалідністю

та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату

 

Одержувач послуги (П.І.Б.)___________________________________________

Адреса проживання: _________________________________________________

Група інвалідності ___________________________________________________

Соціальний статус ___________________________________________________

Супроводжуюча особа________________________________________________

Дата виконання послуги ______________________________________________

Час виконання послуги________________________________________________

Початковий пункт маршруту___________________________________________

Кінцевий пункт маршруту_____________________________________________

Час виїзду___________________________________________________________

Час приїзду__________________________________________________________

Додаткові відомості___________________________________________________

__________________________________________________________________

Підпис одержувача соціальної послуги

або супроводжувальної особи                                             _________________

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь