Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про РМ КРЕП

Дата: 30.12.2020 11:53
Кількість переглядів: 124

    • УКРАЇНА
    • РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 РІШЕННЯ

 

          П’ята сесія                                                                               VIII скликання

 

від 29.12. 2020р.  №      75

 

Про РМ КРЕП

 

            Відповідно до ст..142 Конституції України, ст.ст.106,107 Цивільного кодексу України, ст.ст. 26,60  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні", ст.4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», враховуючи рішення Бердичівської районної ради від 03.11.2020р. №632 «Про РМ КРЕП», сільська рада

ВИРІШИЛА :

 

      1. Надати згоду та стати співзасновником Районного малого комунального ремонтно-експлуатаційного підприємства  Бердичівського району (код ЄДРПОУ 31763084, Житомирська область, Бердичівський район, с.Бистрик, вул.Шевченка,11).
      2. Перейменувати та затвердити в новій редакції Статут Районного малого комунального ремонтно-експлуатаційного підприємства  Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад Бердичівського району Житомирської області (додається).

        3. Надати згоду на отримання у спільну комунальну власність основні засоби (оборотні та необоротні активи, рухоме майно) Районного малого комунального ремонтно-експлуатаційного підприємства  Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад Бердичівського району Житомирської області та наступне нерухоме майно:

- Адміністративну будівлю за адресою: м.Бердичів, площа Соборна, 23.

- Приміщення гаражів за адресою: м.Бердичів, площа Соборна, 23.

- Нежитлову будівлю за адресою: м.Бердичів, вулиця Садова,3

- земельну ділянку площею 0,6988 га, кадастровий номер 1810400000:01:024:0160.

3. Уповноважити т.в.о. директора РМ КРЕП Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад Бердичівського району Житомирської області Сюйву Олену В’ячеславівну на здійснення заходів, пов’язаних з державною реєстрацією змін в установчих документах підприємства та відомостях про право власності на майно.

 

  1. Визначити Районне мале комунальне ремонтно-експлуатаційне підприємство  Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад Бердичівського району Житомирської області орендодавцем майна, яке перебуває у нього на балансі (в оперативному управлінні) та надати право (уповноважити) директору підприємства на укладання договорів оренди приміщень відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

 

 

 

Сільський голова                                                             Максим САМЧИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                             рішенням  Гришковецької селищної  ради

від  ___________  року  № _______

 

Селищний голова _________ І.Лісова

 

                                                             рішенням  Райгородоцької сільської  ради

від  ___________  року  № _______

 

Сільський голова _________ М.Самчик

 

                                                             рішенням  Семенівської сільської  ради

від  ___________  року  № _______

 

Сільський голова _________ Н.Семенюк

 

                                                             рішенням  Швайківської сільської  ради

від  ___________  року  № _______

 

Сільський голова _________ Г.Мкртчян

 

 

 

СТАТУТ

Районного  малого  комунального

ремонтно-експлуатаційного підприємства

Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад Бердичівського району Житомирської області

 

 

 

 

 

 

      2020 р.

 

 

1. Загальні положення

1.1. Районне мале комунальне ремонтно-експлуатаційне підприємство Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад Бердичівського району Житомирської області (надалі-Підприємство) є комунальним некомерційним підприємством, що засноване на спільній власності і перебуває в спільному управлінні Гришковецької селищної ради Бердичівського району Житомирської області, Райгородоцької сільської ради Бердичівського району  Житомирської області, Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області та Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області (надалі - Орган управління майном).

1.2. Підприємство у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України,  іншими нормативно – правовими актами та цим Статутом.

2. Найменування та місцезнаходження Підприємства

 

 2.1. Найменування Підприємства:

 повна назва: Районне мале комунальне ремонтно-експлуатаційне підприємство Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад Бердичівського району Житомирської області;

скорочена назва: РМ КРЕП Гришковецької селищної, Райгородоцької, Семенівської та Швайківської сільських рад Бердичівського району Житомирської області

2.2. Юридична адреса: 13370, Україна, Житомирська область, Бердичівський район, с. Бистрик, вул. Шевченка, 11.

 

3. Мета і предмет діяльності Підприємства

 

    1. Підприємство створено з метою:
- здійснення самостійної систематичної господарської діяльності, спрямованої на досягнення економічних, соціальних та інших результатів без мети одержання прибутку; 
- управління нерухомим майном, яке перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ району та передане в оперативне управління   Підприємству;

- підтримання у належному стані будівель та споруд, іншого нерухомого майна, що  перебуває в оперативному управлінні  Підприємства;

- забезпечення підвищення ефективності використання комунального майна шляхом надання його в оренду фізичним та юридичним особам;

- задоволення інших потреб юридичних та фізичних осіб у його послугах.

3.2. Основними напрямками діяльності Підприємства є:

 - забезпечення належного утримання та обслуговування  (експлуатації)  будівель та споруд;

- технічне обслуговування та своєчасний ремонт інженерного обладнання, внутрішньо-будинкових та зовнішніх мереж;

- забезпечення комунальними послугами, які надаються обслуговуючими підприємствами по електро-, тепло-, водопостачанню та водовідведенню, санітарній очистці території;

- ведення обліку споживання комунальних послуг;

- проведення розрахунків, оплати, отримання плати за надання послуг оренди, комунальних та інших послуг;

        - забезпечення технічної, протипожежної безпеки, контроль за станом протипожежного обладнання;

- забезпечення санітарно-гігієнічної експлуатації території, на якій розташовані об’єкти нерухомого майна;

- надання організаціям, підприємствам, орендарям комунальних та побутових, інших послуг;

- здійснення інших видів діяльності і надання послуг, які не суперечать чинному законодавству України.

3.3. У своїй діяльності для отримання доходів, вирішення соціальних питань Підприємство встановлює на взаємовигідних умовах співробітництво з державними, приватними, кооперативними, громадськими підприємствами,       організаціями, установами, а також фізичними особами.

 

                     4. Юридичний статус Підприємства

 

4.1. Підприємство є юридичною особою. Права і обов'язки юридичної особи Підприємство набуває з дня державної реєстрації.

4.2. Підприємство здійснює свою діяльність на основі і відповідно до чинного законодавства України, рішень сільських та селищної ради та цього Статуту, який затверджується Органом управління майном.

4.3. Підприємство має печатку, фірмові бланки з власним найменуванням, код ЄДРПОУ, самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки  в банківських установах, а також, як одержувач бюджетних коштів, має право відкривати рахунки в органах Державного казначейства України.

4.4. Підприємство має право укладати угоди/договори, відповідати за свої зобов'язання, виконувати обов'язки юридичної особи згідно з чинним законодавством, бути позивачем і відповідачем у судах.

4.5. Участь Підприємства в асоціаціях, концернах, корпораціях та інших об'єднаннях здійснюється за рішенням районної ради, якщо це не суперечить антимонопольному законодавству та іншим нормативним актам України.

                                        5. Майно Підприємства

 

5.1. Майно Підприємства становлять основні фонди та обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі.

5.2. Майно Підприємства є спільною власністю Гришковецької селищної ради Бердичівського району Житомирської області, Райгородоцької сільської ради Бердичівського району  Житомирської області, Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області та Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області та закріплюється за ним на праві оперативного управління на безкоштовній основі.

Перелік майна, що закріплюється за Підприємством на праві оперативного управління, визначається виключно Органом управління майном і може ним змінюватися.

Здійснюючи право оперативного управління, Підприємство володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном, вчиняючи щодо нього дії, які не суперечать чинному законодавству, цьому Статуту та рішеннями Органу управління майном.

Підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно іншим юридичним особам чи громадянам, крім випадків, передбачених чинним законодавством.

 Розпоряджатися майном Підприємство має право лише у межах повноважень та у спосіб, що передбачені чинним законодавством та рішеннями засновників (органу управління майном).

Підприємство має право передавати в оренду майно без згоди Органу управління та відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

Статутний капітал Підприємства становить 1000 (одна тисяча) гривен, а саме:

- 250 грн. 00 коп. (25%) належить Гришковецькій селищній раді Бердичівського району Житомирської області;

- 250 грн. 00 коп. (25%) належить Райгородоцькій сільській раді Бердичівського району Житомирської області;

- 250 грн. 00 коп. (25%) належить Семенівській сільській раді Бердичівського району Житомирської області;

- 250 грн. 00 коп. (25%) належить Швайківській сільській раді Бердичівського району Житомирської області.

 

5.3. Джерелами формування майна Підприємства є:

- власні надходження, отримані у порядку, встановленому чинним законодавством України, від надання платних послуг;

- безоплатні або благодійні внески, пожертвування організації, підприємств і громадян;

 - інші джерела не заборонені чинним законодавством України.

5.4. Майно Підприємства,  що забезпечує її статутну діяльність, не може бути предметом застави.

5.5. Підприємство здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства України.

5.6. Збитки, завдані Підприємству в результаті порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються за рішенням відповідного суду.

                     6. Права та обов'язки Підприємства.

 

6.1. Права Підприємства:

Підприємство планує свою діяльність, визначає стратегію та основні напрямки свого розвитку відповідно до кон'юнктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації.

Підприємство для здійснення своєї статутної діяльності має право:

 - мати відокремлене майно, володіти, користуватися і розпоряджатися ним відповідно до законодавства та цього Статуту;

 - розвивати власну матеріальну базу;

 - виступати позивачем та відповідачем у суді;

 - одержувати від підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності і видів їх діяльності відомості, необхідні для роботи;

- надавати платні послуги, передбачені чинним законодавством;

 - вступати на договірних засадах у взаємовідносини з юридичними та фізичними особами відповідно до законодавства;

- користуватися земельними ділянками;

 - отримувати кошти і матеріальні цінності від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, благодійних фондів і громадян;

 - одержувати у встановленому порядку ліцензії, сертифікати, дозволи тощо, необхідні для здійснення певних видів діяльності згідно з чинним законодавством;

 - здійснювати іншу діяльність, спрямовану на виконання статутних завдань, яка не суперечить чинному законодавству України.

6.2. Обов'язок Підприємства:

Підприємство здійснює бухгалтерський, оперативний облік та веде статистичну звітність згідно з чинним законодавством України.

Директор та головний бухгалтер несуть персональну відповідальність за додержання встановленого законодавством порядку ведення обліку та звітності, за їх достовірністю.

Підприємство:

 - забезпечує своєчасну сплату податків та інших платежів до бюджетів згідно з чинним законодавством;

 - здійснює реконструкцію, капітальний та поточний ремонт основних фондів, забезпечує своєчасне якнайшвидше введення в дію придбаного обладнання;

 - здійснює оперативну діяльність з матеріально - технічного забезпечення повсякденного функціонування;

 - здійснює раціональне використання трудових, фінансових і матеріальних ресурсів;

- придбаває необхідні матеріальні ресурси по безготівковому рахунку та готівкою у підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності, а також у фізичних осіб;

 - створює належні умови для високопродуктивної праці, забезпечує додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

 - здійснює заходи із вдосконалення організації заробітної плати працівників із метою посилання їх матеріальної зацікавленості як в результатах особистої праці, так в загальних підсумках роботи Підприємства, забезпечує економне і раціональне використання фонду заробітної плати і своєчасні розрахунки з працівниками;

- виконує норми і вимоги щодо охорони навколишнього природного

середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки;

 - вживає заходів щодо підвищення кваліфікації фахівців.

6.3. Відносини Підприємства з іншими юридичними особами та окремими громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на підставі укладених договорів.

                               

                          7. Управління Підприємством.

 

7.1. Оперативне управління (керівництво) Підприємством здійснює директор.

7.2. Наймання директора здійснюється у встановленому порядку шляхом укладення з ним контракту який, призначається на посаду шляхом укладення з ним контракту який, від імені засновників, підписується представником засновників на підставі рішення наглядової ради та розпоряджень селищного та сільських голів. Директор звільняється відповідно до Кодексу Законів про Працю України. Умови оплати праці та матеріального забезпечення директора передбачені контрактом відповідно до чинного законодавства України.

7.3. Директор Підприємства

 - діє на засадах єдиноначальності;

- приймає на роботу (укладає договори, контракти з працівниками) та звільняє працівників Підприємства, у тому числі заступника директора, керівників структурних підрозділів, головного бухгалтера;

- здійснює керівництво колективом Підприємства забезпечує раціональний добір і розстановку кадрів, створює належні умови для підвищення фахового рівня працівників;

 - згідно з чинним законодавством, вирішує виробничі, трудові, соціально-економічні проблеми членів трудового колективу Підприємства;

 -  забезпечує складання балансу доходів і видатків Підприємства, подачу квартальної та річної звітності;

 -  розпоряджається у межах своїх повноважень майном Підприємства, у тому числі його коштами відповідно до законодавства;

 - забезпечує ефективне використання та зберігання переданого майна, за яке несе матеріальну відповідальність згідно з чинним законодавством України;

 - без довіреності діє від імені  Підприємства,  представляє його інтереси у відносинах з усіма підприємствами, організаціями, установами та громадянами як в Україні, так і за її межами;

 - укладає договори, видає довіреності, відкриває рахунки в установах банку;

 - несе відповідальність за формування та виконання балансу доходів і видатків  Підприємства;

 - організовує роботу Підприємства і несе персональну відповідальність за її діяльність;

- відповідно до чинного законодавства, цього Статуту, кваліфікаційних характеристик, розробляє і затверджує посадові обов'язки працівників і правила внутрішнього розпорядку Підприємства;                          

- застосовує у встановленому порядку заходи морального та матеріального заохочення, накладає дисциплінарні стягнення на працівників Підприємства;

 - несе персональну відповідальність за господарську діяльність Підприємства, раціональне ведення справ, дотримання фінансової дисципліни;

 - забезпечує дотримання законодавства з охорони праці та правил внутрішнього трудового розпорядку в межах Підприємства;

 - у межах своїх повноважень видає накази та інші акти з питань, пов'язаних із діяльністю Підприємства;

 - виконує інші обов'язки.    

7.4. Рішення директора, заступника директора, прийняті у межах чинного законодавства та відповідно до цього Статуту, обов'язкові до виконання для всіх підлеглих працівників Підприємства.

7.5. Рішення із соціально-економічних питань, що стосуються діяльності Підприємства, приймаються адміністрацією за участю трудового колективу і відображаються у колективному договорі. Право укладання колективного договору від імені Органу управління майном надається директору Підприємства, а від імені трудового колективу - уповноваженому на представництво від трудового колективу.

7.6. У разі зміни директора, обов'язковим є проведення ревізії фінансово - господарської діяльності Підприємства представниками Органу управління майном та при необхідності за його вимогою іншими службами в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

 

8. Фінансово – господарська діяльність Підприємства.

 

8.1. Основним джерелом формування фінансових ресурсів Підприємства є кошти, отримані від оренди майна, надання платних послуг, бюджетні кошти та інші надходження, що не заборонені чинним законодавством України.

8.2. Доходи (прибутки) Підприємства використовуються виключно для фінансування видатків на утримання Підприємства, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених цим Статутом.

8.3. Розподіл отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів Підприємства, працівників (крім оплати їх праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органу управління та інших пов’язаних з ними осіб забороняється.

8.4. Порядок ведення бухгалтерського обліку та складання звітності здійснюється, в установленому законодавством порядку.

8.5. Форми і системи оплати праці встановлюються відповідно до чинного законодавства України. Мінімальна заробітна плата не може бути нижчою від встановленого законодавством України мінімального розміру заробітної плати.

8.6. Аудит діяльності Підприємства здійснюється згідно з чинним законодавством України.

8.7. Кошти, що залишилися на рахунках Підприємства на кінець фінансового року не можуть бути вилучені, крім випадків передбачених законодавством.

8.8. Збитки заподіяні Підприємству в результаті порушення його майнових прав іншими юридичними або фізичними особами, відшкодовуються відповідно до чинного законодавства.

 

                    9. Припинення діяльності Підприємства.

 

9.1. Підприємство припиняє діяльність у результаті ліквідації за рішеннями Органу управління майном, а у випадках, передбачених чинним законодавством - за рішенням суду. У разі припинення діяльності Підприємства (у результаті його ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення) передбачається передача активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету.

9.2. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється у встановленому порядку.

У разі банкрутства Підприємства його ліквідація проводиться згідно з чинним законодавством України.                                                         

9.3. З моменту призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження по управлінню Підприємством. Ліквідаційна комісія оцінює

наявне майно Підприємства і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс і подає його Органу управління майном.

9.4. При припиненні діяльності Підприємства працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.

9.5. При припиненні діяльності Підприємства, печатки та штампи здаються у відповідні органи у встановленому законодавством порядку.

9.6. Підприємство вважається таким, що припинило свою діяльність, з дня внесення до Єдиного державного реєстру України запису про її припинення.

9.7. Майно Підприємство, що залишилося після розрахунків із бюджетом, оплати праці працівників, розрахунків із кредиторами, використовується за рішенням Органу управління майном.

 

10. Наглядова рада Підприємства

 

       10.1 Наглядова рада Підприємства створюється за рішеннями засновників (Органу управління майном). До складу Наглядової ради Підприємства входять в рівній кількості по одному представнику від Гришковецької селищної ради Бердичівського району Житомирської області, Райгородоцької сільської ради Бердичівського району  Житомирської області, Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області та Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області.

10.2 Наглядова рада Підприємства вирішує всі питання не врегульовані цим Статутом, контролює та спрямовує діяльність керівника Підприємства.

 

 

 

 

11. Заключні положення.

 

11.1. При необхідності в даний Статут можуть бути внесені зміни та доповнення. Зміни та доповнення до даного Статуту затверджуються рішеннями засновників (Органу управління майном) шляхом реєстрації Статуту в новій редакції згідно чинного законодавства.

 

 

 

Гришковецький селищний голова        _____________ Ірена ЛІСОВА

 

Райгородоцький сільський голова _______________ Максим САМЧИК

 

Семенівський сільський голова _________________ Наталія Семенюк

 

Швайківський сільський голова ________________ Габріел МКРТЧЯН

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь