Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про Положення про надання матеріальної допомоги та преміювання посадових осіб і працівників Райгородоцької сільської ради

Дата: 01.06.2022 08:32
Кількість переглядів: 124

УКРАЇНА

   РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА 
БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 РІШЕННЯ

 

Двадцять третя сесія                   с.Райгородок                              VIІI скликання

 

від 27.05.2022р.                                                                                            № 608

 

Про Положення про надання матеріальної допомоги

та преміювання посадових осіб і

працівників Райгородоцької сільської ради

 

Відповідно статтям 14, 15, 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Постанови Кабінету Міністрів України №268 від 09 березня 2006 року «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» зі змінами і доповненнями, наказу Міністерства праці України №77 від 02 жовтня 1996 року «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Положення про надання матеріальної допомоги та преміювання посадових осіб і працівників Райгородоцької сільської ради (додається).

2.  Рішення Райгородоцької сільської ради від 10.06.2021№261 «Про затвердження Положення про надання матеріальної допомоги та преміювання посадових осіб і працівників Райгородоцької сільської ради» вважати таким, що втратило чинність.

 

Сільський голова                                               Максим САМЧИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток до рішення

Райгородоцької сільської ради

від 27.05.2022р. № 608

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про надання матеріальної допомоги та преміювання посадових осіб і працівників Райгородоцької сільської ради

 

  1. Загальні положення
    1. Положення розроблено  відповідно до законів України «Про службу  в органах місцевого самоврядування», «Про оплату праці», постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006р. №268 „Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів”,  Наказу Міністерства праці України від 02.10.1996 №77 (із внесеними змінами та доповненнями)  та колективного договору з метою заохочення посадових осіб і працівників Райгородоцької сільської ради за ініціативність, творчість в роботі, добросовісне виконання посадових обов’язків і завдань шляхом урахування їх особистого внесу в загальні результати роботи.
    2. Дія цього Положення поширюється на всіх посадових осіб і працівників Райгородоцької сільської ради (далі - працівникам), в тому числі на сільського голову, заступників сільського голови, секретаря.
    3. Преміювання працівників здійснюється за належне організаційне, правове, інформаційне, аналітичне, матеріально-технічне забезпечення, особистий внесок у загальні результати роботи, сприяння у взаємодії і зв’язках з територіальними громадами, місцевими органами виконавчої влади, місцевого самоврядування за сумлінне виконання службових обов’язків,відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи за підсумками роботи за місяць.
    4. В окремих випадках за виконання особливо важливої роботи або з нагоди ювілейних та святкових дат за розпорядження сільського голови з урахуванням особистого внеску працівників може бути виплачена одноразова премія в межах затвердженого фонду оплати праці.
    5. Премія  не нараховується працівникам за час тимчасової непрацездатності,  у відпустках  без збереження заробітної плати;  у зв'язку з вагітністю та пологами; у зв'язку з навчанням.
    6. Працівникам, які звільнені з роботи в місяць, за який проводиться преміювання, премії не виплачуються, за винятком працівників,які вийшли на пенсію, звільнилися за станом здоров’я.
    7. Працівникам, яким винесена догана, премія не виплачується протягом дії дисциплінарного стягнення.
    8. Фонд преміювання  працівників утворюється в межах коштів, передбачених на преміювання у кошторисі та економії коштів на оплату праці.

На створення річного фонду преміювання спрямовуються кошти у розмірі не менше як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці, що утворилась з початку поточного року. При економії фонду оплати праці розмір премії може збільшуватись без обмежень.

    1.  Видатки на преміювання передбачаються в кошторисі сільської ради.

 

  1. Показники преміювання і розмір премії
    1. Преміювання працівників, встановлення їм надбавок здійснюється сільським головою на підставі оцінки та всебічного аналізу виконання ними посадових обов’язків і завдань.
    2. Премія нараховується щомісячно у відсотках до посадового окладу, до посадового окладу з урахування доплат та надбавок, до середньомісячної заробітної плати або у фіксованому розмірі.
    3. За результатами роботи за місяць для визначення розміру премії працівникам враховуються такі показники:
  • своєчасне та якісне виконання поставлених керівництвом завдань і доручень;
  •  сумлінне виконання своїх посадових обов’язків, ініціатива і творчість у роботі;
  • постійне самовдосконалення, підвищення професійної кваліфікації.
    1. Зменшення відсотку преміювання працівників або позбавлення їх премії здійснюється у разі:
  • неякісного невиконання розпоряджень та доручень керівництва сільської ради;
  • порушення строків розгляду документів;
  • недобросовісного виконання посадових обов’язків і завдань.
    1. Службовці, робітники, зайняті обслуговуванням органів місцевого самоврядування преміюються за добросовісне виконання службових обов’язків.
    2. За бездоганне, сумлінне виконання працівником службових обов’язків, зокрема ініціативу, високі досягнення у праці, якісне виконання доручень, розмір премії може бути збільшений без обмежень.
  1. Порядок преміювання

3.1. Відділ бухгалтерського обліку та господарського забезпечення щомісяця до 25 числа розраховує щомісячний фонд преміювання (в межах затвердженого річного фонду преміювання та за рахунок економії фонду оплати праці) та доводить зазначену інформацію до відома Райгородоцького сільського голови, першого заступника сільського голови.

 3.2 Перший заступник сільського голови на основі розрахунків, наданих відділом бухгалтерського обліку та господарського забезпечення готує обґрунтоване подання Райгородоцькому  сільському голові щодо встановлення розміру місячної премії кожному працівнику апарату сільської ради з урахуванням пропозицій безпосередніх керівників.

3.3.Розмір місячної премії начальникам окремих структурних підрозділів (відділів, підприємств, установ, закладів) встановлюється особисто Райгородоцьким сільським головою за результатами їх роботи в поточному місяці.

3.4. Преміювання посадових осіб і працівників Райгородоцької сільської ради здійснюється на підставі розпорядження сільського голови.

3.5. Преміювання сільського голови здійснюється за рішенням сесії сільської ради.

  1. Встановлення надбавок
    1. Законодавством визначено три види надбавок:
  • надбавка за високі досягнення у праці;
  • надбавка за виконання особливо важливої роботи;
  • надбавка за складність, напруженість у роботі.
    1. Надбавка за високі досягнення у праці (або за виконання особливо важливої роботи) встановлюється у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та вислугу років відповідно до розпорядження сільського голови. Надбавка за складність, напруженість у роботі встановлюється у розмірі до 50 відсотків тарифної ставки (місячного окладу).
    2. Надбавка за високі досягнення у праці та надбавка за складність, напруженість у роботі встановлюється працівникам за умови сумлінного та якісного виконання ними своїх посадових обов’язків, ініціативності та відсутності порушень трудової дисципліни.
    3. Надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюється на чітко визначений термін, тобто на період  виконання цієї роботи.
    4. Працівникам може встановлюватися одночасно лише одна з цих надбавок.
    5. Надбавки сільському голові встановлюються за рішенням сесії сільської ради.
    6. У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни надбавка за високі досягнення у праці скасовується або розмір її зменшується у порядку, визначеному для їх встановлення.

4.8. Перший заступник сільського голови готує подання Райгородоцькому  сільському голові щодо встановлення розміру місячної надбавки за високі досягнення у праці та надбавка за складність, напруженість у роботі кожному працівнику апарату сільської ради, який має на неї право  з урахуванням пропозицій безпосередніх керівників.

4.9. Розмір місячної надбавки за високі досягнення у праці та надбавка за складність, напруженість у роботі начальникам окремих структурних підрозділів (відділів, підприємств, установ, закладів) які мають на неї право встановлюється особисто Райгородоцьким сільським головою за результатами їх роботи в поточному місяці.

  1. Матеріальна допомога

5.1. Матеріальна допомога є засобом соціального захисту і надається сільському голові, першому заступнику сільського голови, посадовим особам і працівникам Райгородоцької сільської ради щорічно у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати для оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.

 

 

Секретар ради                                             Світлана БАРАНОВСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь