Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бердичівська ДПІ: Особливості подання ФОП декларації платника єдиного податку після закриття

Дата: 24.11.2021 14:35
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

Бердичівська ДПІ інформує, що  фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп подають вперше податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 09.12.2020 № 752) (далі – Декларація), у складі якої формується додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 1) за податкові звітні періоди 2021 року.

Декларація може подаватися платником єдиного податку (першої – третьої групи) як звітна (звітна нова) так і уточнююча (відповідні відмітки робляться в полі 01 Декларації).

У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичні особи – підприємці на спрощеній системі оподаткування зобов’язані подати Декларацію з типом «Звітна» (за період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності), у складі якої формується Додаток 1 з типом «Звітна».

Згідно з приміткою 1 до Додатка 1 у разі подання нової Декларації з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання Декларації за такий самий звітний період зазначається тип Декларації «Звітна нова». При цьому обов’язково заповнюються всі рядки та колонки розд. 9 «Визначення сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» Додатка 1 за період, визначений у графі 8 «період перебування фізичної особи – підприємця на спрощеній системі оподаткування».

Таким чином, якщо фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку першої – третьої групи, яка здійснила державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, до закінчення терміну подання Декларації виявлено, що така Декларація подана без Додатка 1 до неї, то зазначена особа надає повторно Декларацію з одночасним наданням Додатка 1 з типом «Нова звітна».

                                                 

                                                   Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь