Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Історії до Дня усиновлення: “А як же ми жили раніше без нашої принцеси?»

Дата: 28.09.2021 15:46
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

Коли у мене запитують, як мені прийшла в голову думка усиновити дитину, я не знаю, що відповідати – напевне, просто тому, що не пам’ятаю. Мені здається, я жила з цією думкою завжди, і навіть в ранньому дитинстві мені мріялося, що, народиться блакитноока дівчинка. Зрозуміло, в решті решт, я виросла, і життя навчило мене грати в зовсім інші ігри, але під купою щоденних проблем і турбот десь глибоко всередині мене тьмяним вогником жевріла думка про мою блакитнооку.
А далі, напевно, було все, як у багатьох з нас: розмірене життя, благополучний шлюб, робота, квартира, невдала вагітність – і порожнеча під серцем, що не дає спати ночами, змушує відвертатися від дитячих візочків і крадькома витирати зрадницьку сльозу, що накотилася. Рішення прийшло раптово.
Мені дуже пощастило. Чоловік, батьки, нечисленні посвячені друзі – всі підтримали мене, зраділи, і, як мені здалося, навіть зітхнули з полегшенням. Складалося таке враження, що думка про усиновлену дитину прийшла в голову всім нам одночасно, але ми чекали, хто перший її озвучить. А я – я, щоб з’ясувати, яким чином всиновлюють дітей, полізла в інтернет. Рідкі розповіді щасливих новоспечених батьків про їх новознайдених дітей я перечитувала десятки разів. Всі документи зібрані, все оформлено. Ми чекаємо дзвінка. Дочекавшись довгоочікуваного дзвінка їдемо на знайомство з нашим малятком.
Маленька блакитноока сидить на колінах у середніх років жінки. З першого погляду я зрозуміла, що це саме наша донечка. Посміхаюся крізь сльози, і чую, як радісно перешіптуються за дверима веселі молоді голоси, і все голосніше і голосніше розноситься – беруть, беруть, беруть! Ту, маленьку, біленьку, гарненьку – беруть, беруть, беруть! …
Рівно через місяць ми забрали її додому – переляканого пташеня в яскраво-рожевому платтячку. Метушня, знайомство з рідними і друзями, інщі приємні клопоти. І ось, пізно ввечері, коли всі вляглися спати, я задала собі питання: «А як же ми жили раніше без нашої принцеси?» Ні, безумовно це наша рідна дитина і життя без неї ми просто не уявляємо.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь