Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги платників податків! ФОП І-ІІІ груп зобов’язані зберігати Книгу обліку доходів, яка велась до 01 січня 2021 не менше 1095 днів з дня подання декларації, для складення якої вона використовувалась

Дата: 26.04.2021 15:20
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області області нагадує, що  з 01 січня 2021 року ФОП -  платники єдиного податку І і ІІ груп та платники єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів, а  ФОП - платники єдиного податку ІІІ групи, які є платниками ПДВ, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення доходів та витрат.

З 01 січня 2021 року втратили чинність форми книги обліку доходів, книги обліку доходів і витрат та порядки їх ведення, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 579 та скасовано реєстрацію таких книг у податкових органах.

 Проте ці зміни, запроваджені з 01.01.2021 Законом України від 14.07.2020 № 786-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців»», щодо форми обліку доходів і витрат у довільній формі (в паперовому вигляді  чи в електронному вигляді) не скасовують обов’язку дотримуватися платниками єдиного податку І - ІІІ груп вимог заповнювати податкову декларацію платника єдиного податку  - ФОП на підставі первинних документів у відповідності до норм п. 44.1 ст. 44 ПКУ, які мають право вивчати та перевіряти контролюючі органи під час проведення перевірок згідно з п.п. 20.1.6 п. 20.1 ст. 20 ПКУ.

У разі втрати книги обліку доходів (книги обліку доходів і витрат), яка велася до 01.01.2021, ФОП - платник єдиного податку (І-ІІІ груп) зобов’язана у 5-денний строк з дня такої події письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку та відновити втрачену Книгу протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до контролюючого органу.
У разі не відновлення Книги вважається, що вона була відсутньою у такого платника єдиного податку на час складання податкової декларації.
Книга зберігається не менш як 1095 днів з дня подання податкової декларації, для складення якої вона використовується, а в разі ліквідації платника податків документи за період його діяльності не менш як 1095 днів, що передували даті його ліквідації.

 

 

                                         Бердичівська ДПІ  ГУ ДПС у Житомирській області            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь