Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги платників податків!

Дата: 20.04.2021 16:59
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області звертає увагу платників податків, що на рівні ДПС України проводиться співставлення між даними, вказаними підприємцями у звітності, та даними інформаційних баз за ознакою доходу «157- дохід отриманий від здійснення підприємницької діяльності». Так, за 2019 рік були встановлені розбіжності по 513 ФОП, якими у податкових деклараціях вказано обсяг отриманого доходу у розмірах менше, ніж вказано податковими агентами у розрахунку ф. 1-ДФ, на загальну суму 911,8 млн гривень. Тобто, можливі випадки заниження доходу, що підлягає оподаткуванню та не надходження відповідних податків до бюджету.

Відпрацювання встановлених розбіжностей потребує уточнення в джерелах виплати доходу. На адресу податкових агентів надсилаються запити щодо підтвердження або спростування сум доходів виплачених на користь ФОП. Після підтвердження податковими агентами фактично виплаченого обсягу доходу на користь ФОП у разі відмови надання уточнюючих податкових декларацій, матеріали передаються до управління податкового аудиту для проведення перевірок.

Підприємці запрошуються до контролюючих органів для надання пояснень щодо існуючих розбіжностей.

Враховуючи вищевикладене, з метою декларування реально отриманих доходів, пропонуємо фізичним особам-підприємцям перед поданням податкової звітності проводити звірку з податковими агентами, від яких отриманий дохід, що на даний час можливо зробити в Електронному кабінеті платника податків. 

 

                                                       Бердичівська ДПІ  ГУ ДПС у Житомирській області             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь