Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бердичівські поліцейські застерігають: стережіться шахраїв!

Дата: 09.02.2021 15:37
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

Днями до поліції звернулися двоє жителів райцентру із заявами про ошуканство. В одному з випадків правоохоронці встановили причетного до злодіяння, в іншому – з’ясовують обставини.

До Бердичівського районного відділу поліції звернувся 33-річний місцевий житель та розповів, що кілька місяців тому невідомий чоловік попросив у його матері будівельні ліса для тимчасового користування. Отримавши металеву конструкцію, чоловік більше не з’являвся та майно не повернув.

Дільничні офіцери поліції встановили, що до правопорушення причетний 44-річний житель одного із сіл району. Чоловік визнав свою провину та розповів, що конструкцію встиг продати. Тож у рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють місце знаходження майна заявника.

Ще одна заявниця потерпіла від шахрайських дій ворожки. З’ясувалося, що 62-річна пенсіонерка перебувала вдома, коли до неї на подвір’я завітала невідома жінка. Гостя завела розмову, мовляв, на господиню наведено порчу та запропонувала її зняти. Жінка погодилася та під приводом проведення магічних обрядів віддала «цілительці» свої заощадження та золоті прикраси. Лише згодом вона зрозуміла, що ошукана та звернулася по допомогу до поліції.

Нині поліцейські з’ясовують обставини події та встановлюють особу, причетну до неправомірних дій, у рамках розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінального провадження.

Водночас правоохоронці закликають громадян до уважності та обачності. Не довіряйте незнайомим людям, які на вулиці намагаються нав’язати вам неприємну інформацію, особливо про «порчу», «зурочення» абощо, і за гроші або цінності позбавити вас і ваших рідних від цього. Не впускайте незнайомців до своїх домівок, ким би вони не назвались – віщунами чи народними цілителями. Пам’ятайте, що спілкуванням з ними ви не позбудетесь жодних неприємностей. А власних заощаджень точно позбудетесь. Будьте розсудливими!

 

Бердичівський районний відділ поліції

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь