Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Масляна відбулася- весна розпочалася!

Дата: 29.02.2020 18:00
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

Масляна, Масниця, Сиропусний або ж Сирний тиждень, Колодка чи Колодій- ось так по- різному українці називають останній тиждень перед Великим постом. 29 лютого жителі та гості Райгородоцькоі громади дружно, смачно та весело святкували Масляну. Говорили про традиції та історію цього свята, співали народних пісень, танцювали, перетягували канат, змагалися зі стрибків у мішках. Найсильніші чоловіки підкорювали масляничний стовп з подарунком, а майстерні господині приготували 25 видів різних млинців. Солодкі, солоні, з йогуртом, зі сметаною, з фруктами, з грибами, з лососем, вибирай на будь-який смак. Були на святі і «Зима»,яку проводжали, і «Весна»,яку зустрічали і Масляна, яка щедро частувала млинцями. Сільський голова Галина Кудлай привітала всіх зі святом, побажала міцного здоров‘я, добробуту в родинах, очищення душ, радісного весняного настрою. На святі були присутні жителі Андріяшівського, Буряківського, Великоп‘ятигірського, Маркушівського старостинських округів, колективи с. Райгородок. Такі святкування об‘єднують громаду, це можливість побачитися, поспілкуватися. Журі у складі сільського голови Г.М. Кудлай, начальника відділу ОКМС Н.І.Пухи, головного спеціаліста відділу А.В.Довгалюк, депутатів Райгородоцькоі сільської ради О.Л. Савін та В.Г.Степанського визначили переможців у виставці- конкурсі.
Особлива подяка працівникам Будинку культури с. Райгородок директору С. С. Муц, художньому керівнику С.В.Богайчук, керівнику народного аматорського колективу Т.М.Зозулінській, за змістовну, цікаву, театралізовану програму свята.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь