Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Конституції України

Дата: 28.06.2019 09:28
Кількість переглядів: 205

Шановні жителі Райгородоцької сільської ради.
Від себе особисто та усіх працівників сільської ради щиро вітаю усіх з великим державним святом – Днем Конституції України.
Для кожного народу цей день має історичне і символічне значення. В ньому втілюється прагнення до гідного життя та дається точка відліку правової історії народу. Тому в цей день, визнаючи історичну вагу події, яка сталась 28 червня 1996 року, коли на зміну радянській конституції була прийнята Конституція Незалежної України, варто згадати про історично першу українську Конституцію – Конституцію Пилипа Орлика. Вона була прийнята 300 років тому в формі договору Гетьмана Війська Запорізького з козацтвом і старшиною. Це була одна з перших конституцій у світовій історії.
Вона проголосила демократичні цінності, які глибоко закорінені в свободолюбивій українській душі. Разом з тим, Конституція – це не просто документ. Основний Закон - це ми. Це - наші права, обов'язки, найважливіші національні принципи. То ж давайте будемо виходити з того, що Україна починається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини, де панували б гуманізм, демократія, закон і справедливість, а матеріальний достаток співвідносився б із кількістю та якістю праці кожного.
У Конституції - наш прямий зв'язок з усією тисячолітньою Україною. Це - не пафос і не просто слова. Ми - нація. І маємо поважати себе як націю. Та найважливіше: Конституція - це наше з вами нинішнє і майбутнє життя. Я твердо вірю у наше майбутнє. Бо ми - вільний, мудрий і великий народ.
З нагоди визначного державного свята щиро зичу всім Вам і Вашим родинам міцного здоров’я та щастя на життєвій ниві, миру, злагоди, нових трудових успіхів і добрих справ на благо рідного краю, в ім’я України!
Слава українському народу, слава Україні! 
З повагою Райгородоцький сільський голова Галина Миколаївна Кудлай

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь